Elkapta a koronavírust a brit trónörökös

2022. február 10. 14:14
Az eddig információkból nem derült ki, vannak-e tünetei.

 Pozitív lett Károly brit trónörökös legutóbbi koronavírus-tesztje – jelentette be csütörtökön a walesi herceg londoni hivatala.

 A Clarence House a Twitteren közzétett rövid tájékoztatásban nem részletezte, hogy a 73 esztendős trónörökösnek – II. Erzsébet királynő elsőszülött fiának – vannak-e tünetei. A közleményben csak annyi olvasható, hogy Károly herceg

csütörtök délelőtt kapta az értesítést a pozitív koronavírus-szűrési leletről, és ezután elkülönítésbe vonult.    

A tájékoztatás szerint a trónörökös csütörtökön a dél-angliai Winchesterbe látogatott volna, de mélységes sajnálkozására ezen a programon most nem tud részt venni, és az eseményt átszervezik minél közelebbi időpontra. A trónörökös szervezetében másodszor mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg  megfertőződött. Károly hivatalának akkori tájékoztatása szerint a trónörökös enyhe tüneteket észlelt magán, felesége,

Kamilla cornwalli hercegnő nem lett koronavírusos.    

A Clarence House csütörtöki első, rövid tájékoztatása ezúttal nem tér ki arra, hogy Kamillát is alávetették-e koronavírus-szűrésnek. Károly – a királynő és néhai férje, a tavaly áprilisban, századik születésnapja előtt néhány héttel elhunyt Fülöp edinburghi herceg legidősebb gyermeke – az első helyen áll a brit trónutódlási sorban.   

 Nem megerősített, de nem is cáfolt brit sajtóértesülések szerint 2020 tavaszán Vilmos cambridge-i herceg, Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia is átesett a koronavírus-fertőzésen.  Vilmos – aki édesapja után majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz – a sajtónak nyilatkozó udvari illetékesek szerint azért nem hozta annak idején nyilvánosságra koronavírus-fertőződését, mert úgy gondolta, hogy „voltak ennél fontosabb dolgok is az országban”, és nem akart senkinek aggodalmat okozni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés