Minek nekünk törvény, ha van Orbán Viktorunk?

2022. február 9. 15:12

Tompos Ádám
Magyar Hang
Úgy negyvennyolc órára Magyarország jogállaminak tűnt.

„Történt ugyanis, hogy a Telex (és átvitt értelemben a komplett magyar nyilvánosság) pert nyer a Fővárosi Törvényszéken, ahol kimondatott: nem a minisztérium, hanem a kórházigazgatók dönthetnek arról, hogy kit engednek be az általuk vezetett intézménybe.

Az egész eljárás előzményéig még a koronavírus második/harmadik hullámáig kell visszamennünk, amikor több szerkesztőség nyílt levelet írt a döntéshozóknak, hogy tegyék lehetővé, a hazai stábok és médiumok forgathassak, riportozhassanak a magyar egészségügyi intézmények covidosztályain. Nyugodtan kijelenthetem az összes kolléga nevében, hogy nem sokkolni, lázítani szerettünk volna, hanem valós képet adni. Talán többet segített volna a polgároknak tájékozódásban, mintha a kormányzat egy tojásklórozásról és nyunyókamosásról édelgő néni háta mögé bújt volna járványügyi tájékoztatás címén.

Persze a Nemzeti Együttműködés Rendszerében szó sem eshet a valós képről. Fidesz-Magyarországon még egy járványhelyzetben is csak narancsfarokkal ellátott, központilag engedélyezett tudósítások jelenhetnek meg kishazánk skanzenkórházairól. Aki pedig nem kapja meg az engedélyt, az mehet Székelyföldre, vagy készíthet riportot anonim megszólalókkal.”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (Illusztráció)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minek nekünk ész, ha itt van Tompos Ádám!

A politika küzdele. A kampányban pedig hatványozottan az. Az ellenzék megint nyöszörg, mert jogállami módon győzött a kormány akarata. Ez a tét áprilisban: nyavalygó, impotens ellenzék helyett okos, célszerű, jogszerű döntéseket hozó újabb Orbán-kormányt válasszunk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés