Íme, a magyar légteret megsértő ukrán gép

2022. február 2. 8:56
Kárpátalján találták meg a helikoptert, amelyet csempészek használhattak. Feltehetően ez sértette meg a magyar légteret.

Az ukrán határőrszolgálat tájékoztatása szerint munkatársaik Kárpátalján megtalálták azt a Aerospatiale Alouette III típusú helikoptert, amely feltételezhetően január 31-én az éjjeli órákban megsértette a magyar légteret – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat közölte, hogy a Magyarország légterébe belépő ismeretlen légi jármű észlelése után az Ukrán Biztonsági Szolgálattal közösen kutatóakciót indítottak. A helikoptert végül a Huszti Járásban, Alsóhidegpatak (Nizsnij Sztudenij) település környékén, egy gyalogosan is nehezen megközelíthető hegyi tisztáson találták meg.

Leszja Fedorova, a Munkácsi Határőrosztag szóvivője elmondta, hogy a gép átvizsgálása során az utastérben csempészcigarettát találtak, de nem tartják kizártnak azt sem, hogy embercsempészésre is használhatták az egyébként 150 ezer dollár értékű helikoptert. Az helikopter a két pilótán felül még 6 főt képes szállítani. A járművet egyelőre a hatóságok őrzik, valamint eljárást indítottak a nemzetközi repülési előírások megsértése miatt.

A nyomozás során három gyanúsított került eddig a képbe, két munkácsi és egy huszti illetőségű férfi. A helikoptert tavaly novemberben az egyik észak-ukrajnai megyében vásárolták, majd teherszállításra alakították át. A helyszínelés során több mint 500 doboz adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak a járműben, amelyet lefoglaltak.

Ahogy korábban megírtuk, Ukrajnából érkező gép sértette meg Magyarország légterét. Mire a Honvédség vadászgépei odaértek, az ismeretlen repülőeszköz elhagyta az országot.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés