Futópályát épít a Belváros

2022. február 2. 12:00
A 436 méteres pálya az Olimpiai Parkot öleli majd körbe.

Tovább bővíti Belváros-Lipótváros Önkormányzata a sportolási lehetőségeket az Olimpiai Parkban, létrehozva a kerület első futópályáját.

Ahogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere egy korábbi Facebook-bejegyzésében írta, a 436 méter hosszú, 1,2 méter széles pályát az Olimpia park, a Széchenyi rakpart, a Markó utca, a Balassi Bálint utca és a Balaton utca útvonalon alakítják majd ki.

A futópálya mellett nyújtókorlátokat, értékmegőrzőt és információs táblákat is kihelyeznek, valamint kialakítanak egy új ivókutat, sőt, egy napelemmel működő LED sebességjelző táblát is.

A munkálatok már elkezdődtek és várhatóan március közepén már birtokukba vehetik a sportolni vágyók a futópályát.

Ahogy közleményében a Belváros-Lipótváros Önkormányzata emlékeztet, az Olimpia parkot 2014-re teljes körűen, igazi közösségi térként újították meg, ahol több mint kétezer négyzetméteres játszóteret, valamint a futball, kézilabda és kosárlabda játékokra egyaránt alkalmas sportpályát alakítottak ki.

Az önkormányzat a belváros beépítettsége miatt korlátozott lehetőségek ellenére folyamatosan törekszik arra, hogy élhető környezetet teremtsen az ott élőknek és biztosítsa az aktív életmód feltételeit.

Ezt a célt szolgálják a játszóterek, a szabadtéri sportpályák, fitnesz parkok, ping-pong asztalok, az ingyenes korcsolyázási lehetőség, az úszásoktatás támogatása, valamint a tavaly átadott V.30 Belvárosi Sportközpont is.

A nyitóképen: A futópálya látványterve (fotó: V. kerületi Önkormányzat) 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés