DK-ból kilépett jelölt borzolja a kedélyeket Óbudán

2022. február 1. 15:32
Szabó Tímea szerint Rózsa László Péter ezzel „Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit szolgálja”.

Budapest 10-es egyéni választókerülete azon kevesek egyike volt, ahol az előválasztáson nem volt igazi döntés, Szabó Tímea ugyanis egyedül indult a megmérettetésen. Tavaly szeptemberben mind a hat párt, sőt, még a Mindenki Magyarországa Mozgalom is mögötte sorakozott fel.

A Demokratikus Koalíció III. kerületi szervezetében a már korábban is meglévő feszültségek addig eszkalálódtak, míg tavaly év elején kilépett a pártból és még az alpolgármesteri megbízatását is visszaadta Hazai Iván András. Hozzá csatlakozott Rózsa László Péter, aki az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöki tisztségét hagyta hátra.

A Demokratikus Koalíció egykori politikusa most jelentette be, hogy Valódi Demokrata Párt néven új pártot alapítottak, ő maga pedig színeiben el is kíván indulni a külső óbudai választókerületben. 

Az elmúlt években azt látom, hogy a pártok, a képviselők leginkább azon törik a fejüket, hogyan tehetnének még inkább keresztbe politikai ellenfeleiknek

– írja Rózsa László Péter.

A Karácsony-párt társelnöke Rózsa indulásáról az Indexnek azt mondta, hogy  „A 2021-es előválasztás arról szólt, hogy a választók mondják meg, ki az, akit a legalkalmasabb jelöltnek tartanak a hatalom embereivel szemben.

Aki nem vett részt ezen a megmérettetésen, az Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit szolgálja”

 – szögezte le Szabó Tímea.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

???

Mert - sajnos - Budapesten nagyon durva fölényben van a ballib.

Persze, a kérdés: kinek engedték meg, hogy induljon az előválasztáson?...

Timi kém vicces:-) egyedül indul az előválasztást és nyer is (kész csoda) és neki áll feljebb, ha más is el akar indulni a választáson. Ez ám a demokratikus felfogás:-)
Talán fél a megmérettetéstől:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés