Arra kérik a vásárlókat egy pécsi kisboltban, hogy ne vegyenek a „diktatúra termékekből”

2022. január 29. 14:23
A tulajdonos szerint ő csak az „igazságot” írta le.

„Tisztelt Vásárlóink! A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát

arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből!

Köszönettel: Kodály Delikátesz” – péntek óta ez a kiírás is olvasható egy pécsi kisboltban, a Kodály Delikáteszben, és a tulajdonos nem is kívánta ezt kizárólag a boltba betérőkkel tudatni, rejtegetni ezt a véleményt, mert a bolt Facebook-oldalán is megjelent a kérés, írja a szabadpecs.hu.

Hozzátették: a tulajdonos szerint beszerzési ár alatt kell adniuk február elsejétől azokat a termékeket, amelyekre keddtől  hatósági árak vonatkoznak. Keveset tehetnek ez ellen, írja a portál, annyit viszont megtehettek, hogy leírták erről a véleményüket, és ezt megosztották a vásárlókkal.

Kép forrása: Facebook

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,, A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! ,,

Hamis állítás. Cáfolat

A Kormány 6/2022. (I. 14.) Korm. rendelete
1. paragrafus
(5) A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény 3. paragrafus (2) bekezdés q) pontja szerinti számlázott átadási ár vagy önköltségi ár mértéke megegyezik a 2021. október 15. napján érvényes számlázott átadási ár vagy önköltségi ár mértékével.

ez is egy cáfolat
Másként

Élelmiszer árstop: mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl
A mennyiségi korlátozáson túl az is kiderül az akciós kiadványból, hogy a Lidl a hatósági árak alá is képes bemenni az árképzésével. Mint azt ígérik, a "jogszabály által előírt hatósági árhoz képest további kedvezményt biztosítunk", így a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT tejet 19%-kal, a napraforgó-étolajatr pedig 14-15%-kal olcsóbban adják majd, mint azt a jogszabályban rögzített dátumon tették.

Ugyanakkor egy csúsztatás a mennyiségi korlát, mivel ez egy vásárlásra vonatkozik. A Lidl nem tudja és szerintem nem is akarja ellenőrizni hogy hányszor vásároltam.

https://www.penzcentrum.hu/vas..

Ne vegyetek diktatúrót, vegyetek demokrétest! Legyen már vége ennek a k. kampánynak.

Hát, nálunk az a tapasztalat, h. a falu 3 boltjából, CBA, Penny, Spar, mindegyikben más az, amiért csak oda érdemes menni. Kocsi nélkül megoldhatatlan. A kisboltok választéka kicsi, az árak magasabbak. Aldi, ahol a Happy Harvest liszt kapható a kenyérsütéshez, Lidl, ahol a somogyi Zselic tej van, jó messze, a másik falu határán túl.

Beszállító
Szervezet vagy személy, amely vagy aki rendelkezésre bocsát egy terméket. (Pl: gyártó, elosztó, kiskereskedő, vagy egy termék eladója, egy szolgáltatás teljesítője, vagy információ szolgáltatója). Egy beszállító lehet a szervezeten belüli vagy azon kívüli.

Olyan helyre nem mennénk.

A pécsi boltos az ellenzék szócsöve, DK és Jobbik hazudozások közvetítője.
Politikai agitációk helyett felkutathatna olcsóbb beszerzési forrásokat is.
1 kg BL55 búzaliszt a tescoban 159 Ft, kétségtelen tesco márkatermék, de a környékünkön a kis üzletek szintén nagy láncok máraktermékeit árulják, jó haszonnal.
1kg (nem tesco márkatermék) kristáycukor ára 255 Ft, 1l tesco UHT tej (2,8%-os) 259 Ft.
Fenti árak bruttó kiskereskedelmi árak, ne legyen félreértés és mind alacsonyabbak a boltos álatl kiírt áraknál.
Ha nemtud optimális áron beszerezni árút, zárja be a boltot.

Gondolom, a többi árut is szinte önköltségi áron adta a jótét lélek.

hat ballagjon at egy masik boltba, vegye meg hatosagi aron aztan tegye ki azt.
oszt nem lesz veszteseg.
na meg ne pazarolja a penzt tintara ellenseges propagandara.

szivesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés