Tartuffe kampányol

2022. január 28. 12:19

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
A balliberális moslékkoalíció politikai marketingesei is meglátták az üzletet a kereszténységre történő utalásokban.

„A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Jelen pillanatban is emberek halnak meg pusztán azért, mert Jézus útját követik. Magyarország kormánya évek óta nagyon sokat tesz szerte a világban az üldözöttekért, a közösségeikért. Orbán Viktor erre irányuló politikája követőkre talál azon honfitársaink körében is, akik nem gyakorolják hitüket, nem járnak rendszeresen templomba, de tisztában vannak vele, hogy minden emberi érték, minden, amiért élni érdemes, keresztény gyökereinkből táplálkozik ezen a tájon.

Ezen felbuzdulva a balliberális moslékkoalíció politikai marketingesei is meglátták az üzletet a kereszténységre történő utalásokban. Arra buzdíthatják a kampányüzemmódba kapcsolt baloldali politikusokat, hogy használjanak minél több bibliai utalást, példázatot, vallásosnak tűnő kiszólást nyilvános szerepléseik során. De felér egy rituális gyilkossággal, amikor fekete öves ateisták, posztkommunisták és álszent képmutatók keresgetik megkopott szótáraik koszlott lapjain az Igét.

Itt van rögtön nekünk Karácsony Gergely, aki félresikerült városvezetőként a pusztítást tartja legfontosabbnak a fővárossal kapcsolatban. A létező épületeket elkótyavetyélné, a bevételt felélné. Ha valaki új terveket szeretne megvalósítani, azt megakadályozná, megtiltaná, az engedélyt visszavonná. Ha mégis megépül valami, mint mondjuk a Magyar Zene Háza, azt szidja, lehurrogja. Így válik egy sértett ember löttyös indulatoktól eltorzult gondolkodásában fontosabbá tíz platánfa az emberi alkotóerő fantasztikus épületté formálódott csodájánál, és így fordul milliókat vérig sértő blaszfémiába, amikor olyan hasonlattal akarja érzékeltetni ostoba ellenállását mindenféle építéssel szemben, amit szerinte az általa lenézett templomjáró hívők is képesek felfogni. Így kerül egy mondatba a szenteltvíz és a vizelet, pedig ezt a mondatot a létező szocializmusban is csak a leg­ócskább lebujok mélyén engedték meg maguknak a krumpliszesztől felbátorodott esti iskolások.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szenteltvíztartóval előjött a proli a surmó Karácsonyból is. Eddig bírta őrizni a látszatot és mellette nincs egy Péterfi Judith, vagy kicsoda.
A tahó, az tahó, fészkeljen bár a főpolgármesteri hivatalban is.
Márki és Perintfalvi tördelhetik kis kacsóikat, no meg a Lukácsi is

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés