Egy hiperpasszív bocsánatkérésről

2022. január 28. 13:00

Rétvári Bence
Facebook
Karácsony Gergely igyekezett kozmetikázni saját szavait.

„Karácsony Gergely sokakat megbotránkoztató kijelentése után igyekezett kozmetikázni saját szavait. Ugyanis az alábbi mondattal kért bocsánatot: »Arról beszéltem ugyanis, hogy a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba.«

Nem, kedves főpolgármester úr, Ön nem arról beszélt, hogy elfogadhatatlan dolog belepisilni a szenteltvíztartóba, hanem hogy elfogadható, »végül is belefér«. Álljanak itt az Ön pontos szavai: »Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.« Posztjához pedig sunyi módon nem is az eredeti hangfelvételt mellékelte, hanem direkt egy másik beszédét. Persze tudjuk, hogy Ön ****** a hangfelvételekre.

Ebben a vitában már rég nem egy faültetési kérdésről van szó, hanem arról, hogy lehet-e keresztény szimbólumokról, szentségekről úgy beszélni, hogy azok meggyalázása egy vezető politikus szerint »végül is belefér«. Mert ilyen durva mondatra nem sokan vetemedtek a rendszerváltás óta.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés