A holokauszt felfoghatatlan, leírhatatlan tragédia

2022. január 28. 15:22

Molnár Zsolt
Hírklikk
Nekünk, demokratáknak, az a dolgunk, hogy megállítsuk az ordas, rasszista, antiszemita eszmék terjedését.

„Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

Ma azzal tisztelhetjük meg leginkább az áldozatok emlékét, ha mindent megteszünk a szélsőséges gondolatok terjedése ellen. Nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez.

Sajnos, ezek az ordas eszmék időnként feléledni látszódnak, ezért is fontos, hogy mind szavakban, mind tettekben elhatárolódjunk a szélsőségesektől. Nemcsak ma, amikor emlékezünk, hanem minden áldott nap, akkor is, amikor nincsenek évfordulók.

A fájdalmon túl a felelősségről is beszélni kell, és nem is elsősorban a múlt, hanem a jövő iránt érzett felelősségről, hiszen a tolerancia erősítésével kapcsolatban még rengeteg a teendő, messze vagyunk az ideális állapottól.

Nekünk, demokratáknak, az a dolgunk, hogy megállítsuk az ordas, rasszista, antiszemita eszmék terjedését. Mi azért vagyunk felelősek, hogy Magyarország – származásra és vallásra való tekintet nélkül – minden polgára számára biztonságos otthon legyen. Ezért is kell elmondanunk a következő generációknak minden alkalommal, hogy mi történt hetvenhét évvel ezelőtt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nevelést talán kezd a zsidózó MZP-vel, példaképeddel. Amíg egy zsidó is ott van MZP koalíciójában, addig nincs erkölcsi alapod megszólalni.

A holokauszt még sehol se volt, amikor ti elvtársilag elkezdtétek a zsidók nyírását:

"A furcsaság az, hogy mialatt a világ figyelme náci Németország antiszemita törvénykezésével és zsidóüldözésével volt elfoglalva, Sztálin valójában semmisített meg 500,000 és 600,000 között zsidókat a Nagy Terror idején megölt 10 millió között. A zsidó áldozatok aránya valószínűleg a legmagasabb volt a Szovjetunió nemzetiségei között." (54.old.)
A világban Nagy Terrorként ismert tömegmészárlás, a magyar Wiki szerint nagy tisztogatás, a Joszif Visszarionovics Sztálin által kezdeményezett, 1934 és 1940 között a Szovjetunióban végrehajtott politikai elnyomást jelöli.
Forrás: Louis Rapoport: Stalin's War against the Jews, The Doctor's Plot and the Soviet Solution, The Free Press, 1990. (Sztálin háborúja a zsidók ellen, az orvosok összeesküvése és a szovjet megoldás.)

A parancsnokuk időben megmondta, hogy mit kell csinálni:
Marx 1856-os írásából, amely a The New York Tribune-ban jelent meg, Az orosz kölcsön cím alatt:

“Tudjuk, hogy minden zsarnok mögött ott áll a zsidó, mint minden pápa mögött egy jezsuita. … a háborúk hasznossága, amelyet a kapitalisták felkorbácsolnak megszűnne, ha az nem a zsidók érdekében lenne, hogy az emberiség értékeit ellopják. …A tény, hogy a zsidók olyan erősek lettek, hogy a világon folyó életet veszélyeztetik, késztet bennünket arra, hogy nyilvánosságra hozzuk szervezeteiket és céljaikat, hogy azok szaga felébreszthesse a világ munkásait, hogy harcoljanak e rákfene megsemmisítéséért.”

Forrás: Richard Wurmbrand: Marx és a Sátán, Crossway Books, 1986, 41.old.

Jobbik?
Gyöngyösi, Szilágyi, Ríg, Jakab (és a sofőrje), Bíró László, Tóth Viktor, Tóth Péter, Süle, hány oldalon át soroljuk a VELETEK EGGYÉ VÁLT SZÖVETSÉGSEITEKET?

Ordas eszmék, mi?
Csak szelektíven, te vadbarom...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés