Ha Putyin hidegháborút akar, megkaphatja

2022. január 27. 10:54

Seres László
Azonnali.hu
A Nyugat felelőssége, hogy készüljön fel egy tartósan feszült viszonyra, és főleg emlékezzen: Münchenre, 1938-ra.

„Mint minden bántalmazó, Moszkva is önmagát állítja be provokált áldozatnak, aki nem tehet mást, védi magát. A Nyugat felelőssége, hogy ezt a státust ne adja meg neki, készüljön fel egy tartósan feszült viszonyra, és főleg emlékezzen: Münchenre, 1938-ra.

»Nem értem, hogy azok, akik pragmatikus kapcsolatokat kívánnak kialakítani különböző diktatúrákkal, miért nem tudnak kinyitni néhány történelemkönyvet. A zsarnokok pacifikálása soha nem működött pragmatizmussal, az autoriter hatalom lényege az új ellenségek keresése, az agresszió növelése« – világos és fontos szavak egy 20 éves lánytól.

Darija Navalnaja vette át ezzel a beszéddel az Európai Parlamentben az apjának megítélt Szaharov-díjat, Alekszej Navalnijnak ugyanis sajnos közbejött valami: politikai fogolyként Putyin börtönében ül, miután előzőleg szerencsésen túlélt egy tipikus KGB-stílusú, Novicsokkal történt idegméreg-támadást.

A távolból is büszke lehetett azonban lányára, aki komolyabb morális üzenetet fogalmazott meg és gerincesebb tartást mutatott fel Moszkvával szemben, mint sok profi nyugati politikus. Azóta gyakorlatilag napról napra jobban feszül be a Kreml, az ukránok konkrétan országuk megtámadásától, hibrid háborútól, infrastruktúrájukat érő kibertámadástól, területük elfoglalásától tartanak. Az amerikai és brit hírszerzési infók pedig nem arra utalnak, hogy paranoiások lennének.

Több mint százezres csapatösszevonás az ukrán határon vadászgépekkel és helikopterekkel, hamarosan közös orosz-belarusz hadgyakorlat szintén egész véletlenül a déli, ukrán határon, azzal egyidőben 140 hadihajós erődemonstráció három tengeren 10 ezer katonával és 60 vadászgéppel – nem csoda, hogy Kijev nem hajlandó bemondásra elhinni, ha Moszkva rendre cáfolja a támadás szándékát.

Nem tartozunk Putyinnak. De mit akar Putyin? – teszi fel magának az érthető, de teljes tévedésen alapuló kérdést a szabad világ. Mire jó ez neki? Mit nyer vele?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cikk szerint: Alekszej Navalnij politikai fogolyként Putyin börtönében ül.
Valójában az ellenzéki politikus évek óta csupán feltételesen volt szabadlábon, hiszen még 2014-ben 3 év, 6 hónap, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ún. Yves Rocher-ügyben. Az Yves Rocher-ügy során Alekszejt, és testvérét, Oleg Navalnijt azzal vádolták, hogy utóbbi hivatalnoki pozíciójából fakadó előnyökkel visszaélve előnytelen szerződésre kényszerítették a neves francia kozmetikai cég oroszországi leányvállalatát, az Yves Rocher Vosztokot.
Portfolio írta
2021. február 02. 19:40
Letöltendőre változtatta kedden az illetékes moszkvai bíróság az Alekszej Navalnij ellenzéki politikusra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben 2014-ben kiszabott három és fél éves, felfüggesztett szabadságvesztést. A bíróság az ítéletet a felfüggesztett büntetés feltételeinek megszegésével indokolta, azzal, hogy Navalnij több alkalommal nem jelentkezett az előírt időpontban a felügyelő hatóságnál. A szabadságvesztésbe beszámít majd az a majdnem teljes év, amelyet a politikus házi őrizetben töltött.

"emlékezzen: Münchenre, 1938-ra"

A németeknek emlékezniük kell egy másik fontos évszámra is: Sztálingrád, 1942

A Kreml Navalnijjal kapcsolatos narratívája szerint Navalnij a nyugati hatalmak ügynöke, akinek a célja az orosz állam aláásása és egy ukrajnaihoz hasonló „színes forradalom” kirobbantása.

Laci!

Hülye vagy, ülj le. Irodalmárként ösztöndíjas voltam Moszkvában, a Szovjet Írószövetség rendezvényein . például Uvarova mond-e neked valamit, vagy Swarcz Marina Boriszovna, ne erőlködj, régen volt - a baráti megbeszéléseken, gyezsujnaja nélkül, napi kapcsolatban az orosz zsidó értelmiségi barátaimmal. Tudod milyen világ volt ez? Baumanszkaja metró megálló, gyalogolsz, majd eléred a szürke téglás egyen házakat - mindig tévesztettem, amiben a vodka is szerepet játszott -, majd megérkeztem. A moszkvai magyar boltból vittem a sláger Ham-hem , már nem emlékszem húskonzervet, a Tokajit. csak zárólejben, ki adta el a Kereskedelmi Kirendeltség épületét, húgyért-bagóért? Fekszi Mártika elvtársnő jól vagy?

Vodka baltikumi balzsammal, zongoraszék, pereg körbe-körbe, s felváltva esünk a földre ,Te sem mész sehová, én sem, volt aki jött meghívásomra, az akkori Kádár-i szabadság földjére Budapestre. Részegen együtt a fizikus, az űrkutató, az irodalmár, reggel ébredés....még él Csernyenko , integet a tribünről november 7-én.

Barátnőm édesapja még látta Lenint, barátnőm nem szerette Lenint, azt mondta, hogy édesapja elárulta zsidóságát. A tizenkettedik vodka és a szőnyeg közötti lebegésben ott volt Szaharov is, nem titkoltan a külföldi szállal. Mindenki elismerte Szaharovot, de nem őt tekintette az oroszországi zsidóság jövőjének. Kompromisszumok nélkül nincs holnap.

Laci!

Foglalkozz azzal, írj arról, hogy a magyarországi balliberális zsidóság a koalíciós béklyóban a zsidóság , az ország felszámolásán dolgozik.

Na jó, de melegháborút is? Mert a fenekemben attól van zabszem. Jelentkezzen, aki szeretne Ukrajnáért meghalni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés