Oroszok

2022. január 26. 15:26

Bencsik Gábor
Facebook
Kína a háttérben mosolyog, és Oroszországot maga mellé állítva készül a világhatalom átvételére.

„Nálam okosabb emberek biztosan átlátják a világpolitikát, de nekem sehogy sem sikerül megfejtenem, hogy az oroszok miért akarnák megtámadni Ukrajnát. Oroszországnak most az az érdeke, hogy megtarthassa a Krímet, a Dombasz régióban egyelőre fennmaradjon a patthelyzet és Ukrajnát ne integrálják a nyugati katonai szövetségi rendszerbe. Nem hiszem, hogy Ukrajna megtámadása bármelyik célhoz közelebb vinné őket.

Inkább az tűnik valószínűnek, hogy az ukrán vezetés gyűjt pénzt, fegyvert, katonát és nemzetközi támogatást a Dombasz visszafoglalásához. Ha az ukrán kormánycsapatok valóban megindulnak, és az oroszok reguláris erővel beszállnak a szakadárok oldalán, az nemzetközi jogi szempontból kétségkívül egy szuverén állam megtámadása lenne. Ezt valóban Ukrajna orosz megtámadásának lehetne minősíteni, és Ukrajna jogot szerezne a nemzetközi, akár katonai segítség igénybevételére, ami nem kevesebbet jelentene, mint hogy NATO csapatok jelennének meg Oroszország nyugati határán. Ami körülbelül olyan volna, mintha Oroszország rakétákat telepítene Kubába.

Amit viszont látni vélek, az az, hogy mindeközben Kína a háttérben mosolyog, és Oroszországot maga mellé állítva készül a világhatalom átvételére.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés