BKK: már az időalapú jegyek előtt bevezetik a digitális vonaljegyet is

2022. január 26. 16:15
A hagyományos vonaljegy 350, a 30 perces 530, míg a 90 perces időalapú jegy 750 forintba kerül.

Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt a jól ismert, hagyományos vonaljegy is elérhetővé válik digitális formában. A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte: Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntést hozott, tavasztól már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is lehet utazni a BKK járatain.    

Ezeket a digitális termékeket a nevükkel ellentétben – a használati feltételek miatt – valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni – jelezte a központ. Kifejtették, hogy az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha tovább tart, mint 30 vagy 90 perc.

Tehát a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK-járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig – fejtették ki. A hagyományos vonaljegy 350, a 30 perces 530, míg a 90 perces időalapú jegy 750 forintba kerül.

(MTI)

Címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évek óta várok az időalapú jegyre, de ez a tervezet nagy csalódás. Ugyanúgy bünteti az átszállást, mint az eddigi rendszer.

"szeptemberben meg kivezeti a vonaljegy alapú jegyeket."

Ez biztos?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés