A Fidesz akadályozza a magyar embereknek járó uniós források lehívását

2022. január 26. 11:58

Ujhelyi István
Facebook
Csak a kormányváltás a garancia a pénzre.

„Lejárt az a határidő, amelyet az Európai Bizottság adott a Fidesz-kormánynak arra, hogy megválaszolja a jogállamisági eljárással összefüggésben felmerülő kifogásokat és problémákat. Mint ismert: a jogállamisági mechanizmus – Orbán Viktor és a Fidesz minden álságos erőfeszítése ellenére – tavaly januárban életbe lépett, az Európai Bizottság egyelőre csak azért nem indította még el a konkrét eljárást a Fidesz-kormány bűnei miatt, mert megvárják a mechanizmus jogszerűségét kimondó bírósági döntést; ez egyébként február közepére várható.

A Fidesz ordas hazugságot állít, amikor arra hivatkozik: a »gyermekvédelmi törvény« és az állítólagos LMBTQ-lobbinak ellentartó kormányzati intézkedések miatt késnek az uniós források és indul jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben. Az Európai Bizottság hivatalos levele – amelyre a Fidesznek kedd éjfélig kellett érdemben válaszolnia – ezt tételesen és egyértelműen cáfolja. A brüsszeli átiratban ugyanis egyetlen szó sincs meleglobbiról vagy a »gyermekvédelminek« mondott homofób-törvényről, az állami szinten szervezett korrupcióról annál inkább. Ez utóbbit egyébként a héten Paolo Gentiloni gazdaságpolitikáért felelős biztos is megerősítette, amikor közölte: a magyar »gyermekvédelmi« törvény nem szerepel a helyreállítási alapról szóló vitában, az egy ettől független kötelezettségszegési eljárás tárgyát képezi.

Az Európai Bizottság által megfogalmazott, egészen pontosan húsz kiemelt ügyet és területet tárgyaló levélben Brüsszel tehát többek között az uniós forrásokat elosztó közbeszerzések átláthatatlanságára, hiányosságaira és szabálytalanságaira kérdez rá, de konkrét magyarázatot vár a Balaton körüli és Fidesz-közeli fejlesztési beruházásokra, a komplett felsőoktatást kiszervező közérdekű alapítványok létrehozására és azok minimum problémás személyi összetételére, az uniós pénzekkel is támogatott magyar termőföldek eladására, a főügyészség meglehetősen eredménytelen bűnfelderítésére, vagy épp azokra a pályázatokra, ahol a magyar kormány inkább lemondott az uniós támogatás lehívásáról a részletesebb vizsgálat és elszámolás elkerülése érdekében. Ez utóbbi világosan és egyértelműen Orbán Viktor vejének súlyosan korrupciógyanús közvilágítási projektjére utal, ahol több mint tízmilliárdos uniós támogatástól lépett vissza a Fidesz a szabálytalanságok feltárása után és fizettette végül a számlát a kormány az adófizetők pénzéből.

Világos és egyértelmű tehát, hogy a Fidesz törvénytelenségei akadályozzák a Magyarországnak és a magyar embereknek járó uniós források lehívását. Ezért alapvető elvárásunk, hogy a kormány azonnal hozza nyilvánosságra az Európai Bizottságnak ezzel kapcsolatban küldött válaszlevelét. Jogunk van megismerni, hogy mivel próbálja magyarázni a Fidesz a magyarázhatatlant. Az uniós források védelme és tisztességes felhasználásának pedig láthatóan egyetlen garanciája maradt: a kormányváltás áprilisban.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bimm-bamm-bimm-bamm.......... Bumm.


Ujhelyi István hazug az EU részlehajló.

Amikor 2006-ban megismerték a konvergencia program meghamisított adatait hallgattak, csak a választások után hozták nyilvánosságra. Ezzel befolyásolták a választás kimenetelét. Amennyiben nyilvánosságra hozzák, nagy valószínűséggel Gyurcsány megbukik - erre bizonyíték az októberi események - és az ország nem kerül abba a helyzetbe amibe került.
Most ugyanezt játsszák el fordítva, amellyel ismét befolyásolni akarják a választás eredményét. Arról nem is szólva, hogy gazdaságilag Magyarország versenyhátrányba kerül a többi országgal szemben.

Újhelyi primitív kampányblöffje csak arra jó, hogy ismét rávilágítson arra, ami már régóta világos: a magyar baloldal az EU baloldal zsarolását akarja felhasználni. Áprilisban elutasító ítélet születik Újhelyiék aljas manipulációjáról: a maguk undorító pártpolitikai céljait szeretnék rákényszeríteni a magyar népre. A haza nem eladó, te gazember Újhelyi!

Brüsszel kezd rászokni a koncepciózásra.

Újhelyi szövege beismerés. Lényegét tekintve beismerik, hogy azért nem kapunk pénzt, mert Orbán 2010 óta háromszor győzött, és nem is fogunk kapni, ha megint Orbán fog győzni. Tehát minden duma ellenére az országot, a választó polgárokat büntetik.

Vagy a választás előtt kilóra megvennék őket.

Az Ujhelyi-félék alkalomadtán, a helyszínen, bírósági tárgyalás mellőzésével:
KIIKTATANDÓK!

Garancia arra lenne, hogy Soros et. közbeiktatásával Magyarországból újra kivinnének 242 milliárd dollárt, legalább ennyit az első lépcsőben, mint tették az elődeik 1980 és 2010 között...
"Régiós csúcstartók vagyunk adóelkerülésben
DE NEM AZ ORBÁNÉK,
Portfolio
2012. július 27. 15:10

A legfrissebb becslések szerint a VILÁGON globálisan 21 000-32 000 milliárd dollárt tartanak offshore számlákon, ami a teljes pénzügyi vagyon 37-58 százaléka.
A szégyenletes listán - és ezt nem a Soros Trancparency International állapította meg, mint a "korrupciót"! - Magyarország előkelő helyezést ért el egy friss elemzés szerint.
Mint a Tax Justice Network friss elemzésében írják, az utóbbi három évtizedben - 1980 és 2010 között! - a magyarok rejtett csatornákon keresztül 242 milliárd dollárt vittek ki az országból, amivel a régiónkban vezetők voltunk, nemzetközi összehasonlításban is a 13. helyre fértünk fel, olyan országokat megelőzve, mint Törökország és Irán."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés