Újabb vereség vár Orbánra

2022. január 25. 13:49

Cseh Katalin
Facebook
Február 16-án hirdetnek ítéletet a jogállamisági perben.

„Az ítéletet megelőzően, már decemberben megismerhettük a főtanácsnoki indítványt. Ebben a főtanácsnok úgy fogalmazott, a Bíróságnak el kellene utasítania Magyarország és Lengyelország azon keresetét, amelyben a két ország azt akarja elérni, hogy a tavaly elfogadott jogállamisági mechanizmust ne lehessen bevetni a tagállamokkal szemben. A főtanácsnok szerint ugyanis a mechanizmus megfelel az EU jogi kereteinek.

Már akkor úgy fogalmaztam, a főtanácsnok véleménye hatalmas győzelem az uniós értékek megvédésén dolgozóknak – köztük az Európai Parlamentnek –, és hatalmas pofon a magyar és a lengyel kormánynak. Egyértelmű, hogy Orbán Viktor csak időhúzásra játszott, amikor a Bírósághoz fordult, de terve elbukni látszik.

Nem kérdés, hogy használnunk kell a jogállamisági mechanizmust! Ezt az eszközt azért hoztuk létre – tudom, mert egyedüli magyar EP-képviselőként én is ott ültem a tárgyalóasztalnál –, hogy megvédjük közös, európai értékeinket a közösségünkön belül.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ítéletet megelőzően, már decemberben megismerhettük a pártfőtitkár elvtárs indítványát. Ebben a pártfőtitkár elvtárs úgy fogalmazott, a Népbíróságnak el kellene utasítania Magyarország és Lengyelország azon keresetét, amelyben a két ország azt akarja elérni, hogy a tavaly elfogadott kommunista internacionalista mechanizmust ne lehessen bevetni a tagállamokkal szemben. A pártfőtitkár elvtárs szerint ugyanis a mechanizmus megfelel a kommunista internacionalizmus jogi kereteinek.

"Február 16-án hirdetnek ítéletet a jogállamisági perben."

És akkor mi lesz?

"Az" értékeitek nem "az" értékek, hanem a liberális felfogás. Az EU plurális demokráciájának lábbal tiprása jogi köntösbe csúsztatott liberális politika abszolutizálása. De Cseh elkésett: áprilisig biztosan megvan Orbánék pénzügyi bázisa, Orbánék győzelme után pedig már az EU nem fogja, iletve nem akarja feszíteni a húrt. Az EU liberálisai leplezetlenül beavatkoznak a magyar kampányba, de Orbán győzni fog.

Nem konzultált a barátnőjével:
"Donáth Anna szerint „sajnos a Fidesznek van igaza” a jogállamiság kérdésében
Mandíner, 2020. október 19."

Örülök, hogy te is alátámasztod azt, hogy azért nem kapunk pénzt, mert Orbánt választottuk, és továbbra sem kapunk, ha ismét őt választjuk. Vagyis az országot a választókat büntetik.

Kösz, hogy megerősíted azt, ami mindenáron cáfolni akartok.

Zsidók listázása, izraeli zászlók égetése....

Mesélj, hogyan választotta? Ha már mellébeszélsz, mert én nem erről írtam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés