Mindenki kiszámolhatja, hogy mennyit bukna havonta

2022. január 25. 21:09

Dömötör Csaba
Facebook
A baloldalon csendes, de egyértelmű konszenzus van abban, hogy vissza akarják hozni a progresszív adózást, tehát a régi rendszert. Inkább ne.

„Kampánynapló

A mostani kormányzás alatt kevesebb, mint felére csökkent a személyi jövedelemadó legmagasabb adókulcsa. 2009-ben 36 százalékos is volt. Évi 1 millió 900 ezres fizetés fölött ennyit kellett leadózni (és ez csak az SZJA).

Ez azt jelenti, hogy ha még most is ez az adózási rendszer lenne érvényben, a hazai átlagbérre is ez a 36 százalékos kulcs vonatkozna.

Most egységesen 15 százalékos a személyi jövedelemadó, ami 21 százalékpontos különbséget jelent mínuszban. Mindenki kiszámolhatja, hogy mennyit bukna havonta, ha még mindig a régi adózási rendszer lenne érvényben.

Ez már csak azért is aktuális, mert a baloldalon csendes, de egyértelmű konszenzus van abban, hogy vissza akarják hozni a progresszív adózást, tehát a régi rendszert. Inkább ne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt is mondta az ellenzék, hogy megtartanák a családtámogatási rendszert, csak igazságosabbá tennék, mert most a gazdagok férnek hozzá.

Ez is sokatmondó ígéret.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés