Saját jelentését szavazta meg a baloldali többség Városháza-ügyben

2022. január 24. 12:35
Bő másfél hónapos munka végén sem sikerült választ adnia a Városháza-ügyben felmerült kérdésekre a baloldali többségű bizottságnak.

A Városháza-ügyet vizsgáló bizottság hétfői ülésén Soproni Tamás bizottsági alelnök, momentumos politikus által készített jelentéstervezetet fogadta el a grémium baloldali többsége, amely egyúttal leszavazta a Kovács Péter (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök által készített 35 oldalas tervezetet.

Az elfogadott változat azt rögzíti, hogy az ügyben nem született olyan döntés, amely szerint a városvezetés eladja a Városháza épületét. „Egyetlen bizottsági tag sem tudott megjelölni olyan szűkítő feltételt a pályázati kiírásban, amely a hangfelvételeken szereplő »irányított pályázatra« vonatkozó sejtetéseket alátámasztotta volna” – olvasható továbbá a dokumentumban.

A Kovács Péter által készített összegzés szerint ugyanakkor a Fővárosi Közgyűlés „baloldali többsége és Karácsony Gergely főpolgármester a Városháza eladása kapcsán kirobbant botrány első pillanatától kezdve megpróbálta tagadni és eljelentékteleníteni a nyilvánosságra került tényeket”. Emellett szerinte arra lehet következtetni, hogy Budapest vezetése el akarta adni az épületet, illetve működik jutalékos rendszer „a fővárosi ingatlaneladások körül”.

Nyomozásokat rendelt el a rendőrség a Városháza-gate ügyében

Befolyással üzérkedés, vesztegetés, hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség. Bővebben is érdekel...

(MTI)

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem pusztán a bűncselekmény a tét, hanem a balos hazudozás, s a balos osztogatós maffia megléte. A baloldalon van annyi korrupció, mint az általuk ostorozott kormányoldalon.Tehát nem fekete-fehér a képlet, ahogy balról sugalmazzák. Hadsenkiházy is lapít a balos korrupciós ügyekben.

Hallgasd meg Anonymust, s felvilágosulsz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés