Ámokfutó lövöldözött a heidelbergi egyetemen

2022. január 24. 14:52
A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Több embert megsebesített egy ámokfutó hétfőn Németországban a heidelbergi egyetemen. Német hírportálok beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi  lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján

az elkövetőnek nem voltak társai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem természettudományi kara és az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt. Több fegyvere volt, előadás közben rontott be a terembe. Négy embert talált el. Egyikük a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe. A nyomozás első megállapításai szerint az ámokfutó tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság helyszíni beszámolója szerint ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, de a rendőrség terrorelhárító egységek és helikopterek bevetésével átfésüli a területet.

(MTI)

Nyitókép: R.Priebe / /Pr-Video / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hegel, Bunsen, Kirchhoff, Helmholtz forog a sírjában... meg Eötvös Lóránd és sok-sok Nobel díjas.
Ott lövöldöz egy idióta, a földi civilizáció egyik szentélyében.
Megdöbbentő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés