A baloldal egészségpolitikusa: A kisebb kórházakat bezárnák, 10-15 intézményben látnák el a betegeket országszerte

2022. január 23. 11:16
Komáromi Zoltán beismerte: az egészségügy centralizálására készül a baloldal, ha nyernek a választáson.

Komáromi Zoltán, a baloldal egészségpolitikusa az ATV vendége volt, ahol elismerte: az egészségügy centralizálására készül a baloldal, ha megnyerik a választásokat. Hogy ez pontosan mit jelent, azt Komáromi részletesen is kifejtette: a kisebb kórházakat bezárnák, 10-15 intézményben látnák el a betegeket országszerte.

Komáromi éveken át a Gyurcsány-párt egészségpolitikusa volt, majd néhány hónapja Márki-Zay Péter hivatalos egészségügyi felelőse. „Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája” – korábban így próbálta felvázolni a fizetős egészségügy előnyeit Márki-Zay Péter.

A már korábban említett műsorban a műsorvezető felidézte, hogy többször is elhangzott az a vád, hogy centralizálni és magánosítani szeretnék az egészségügyet egy kormányváltás esetén. Komáromi kis híján letagadta az egészet:

Ezt hazudja a kormánysajtó és a lakájmédia. Szóba nem került a vizitdíj szó. Szóba nem került a centralizá..., illetve a centralizáció igen... 

– zavarodott bele az egészségpolitikus. 

A műsorvezető vissza is kérdezett, hogy milyen vonatkozásban kerül elő a centralizáció? Komáromi válasza, hogy az országban 10-15 centrumot hoznának létre, mivel egyes szakemberekből igen kevés van. Vagyis a baloldal egészségpolitikusa elismerte, hogy számos vidéki kórházat, és persze osztályt egyszerűen megszüntetnének.

A baloldal egészségpolitikusa hozzátette: „egy szülészet akkor működik jól, és akkor biztonságos ott szülni, hogyha egy évben azon az osztályon ötszáz szülést levezettek”

Vélhetően tehát, ahol ennél kevesebb csecsemőt hoztak a világra, azokra az osztályokra a bezárás vár. Egy vidéki fórumon nemrég Márki-Zay Péter is zavaros eszmefuttatásba kezdett a vidéki városok szülészeti és sürgősségi ellátásáról. Azt is kijelentette, hogy a szüléshez nem kell orvos

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a látogatókat különrepülőgépekkel szállítanák, egy jó kosár disznótoros fejében.

Ő dk-s.
De mit szólnak az egészségügyben dolgozók??????

Átlag két megyére jutna egy kórház......

Úgy tűnik, a DK ezt már kidolgozta. MZP meg a magán egészségügyről beszél....
Lassan kiderülnek a tervek.

Szerintem ez a Komáromi is áruló és Fidesz-ügynök. :))))))))

Azért a választásig hagyni kell beszélni, úgy látom... :))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés