Az omikron miatt nem megy férjhez az új-zélandi miniszterelnök

2022. január 23. 21:41
Az ötmilliós országban attól rettegnek, hogy nemsokára napi több ezer új fertőzött lehet.

Az omikron átlépte Új-Zéland határait, és elkezdett terjedni a közösségekben - közölte Jacinda Ardern, hozzátéve, ez azt jelenti, hogy az egész országban bevezetik a legmagasabb szintű korlátozásokat. A járvány kitörése miatt a miniszterelnök arra is kényszerült, hogy lemondja az esküvőjét, amelyet a következő hetekben tartottak volna Gisborne városában – írja a The Guardian nyomán az Euronews.

Az élet már csak ilyen. Én sem vagyok más, mint merem állítani több ezer más új-zélandi, akik sokkal pusztítóbb hatásait érzik a világjárványnak. Ezek közül a legrosszabb az, hogy néha nem tudnak a szeretteikkel lenni, amikor súlyos betegek. Ez messze, messze felülmúlja a saját szomorúságomat” – nyilatkozta a lagzi lemondásáról a miniszterelnök, aki az új variáns terjedéséről úgy nyilatkozott; „tudom, hogy ekkora esetszám az emberek számára nagyon aggasztóan fog hangzani. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy lelassítsuk a terjedést és csökkentsük a megbetegedések számát”. Hozzátette: az ország megpróbálja lassítani az omikron terjedését, ezzel együtt várható, hogy az elkövetkező hetekben elérik a napi ezer fertőzést, utána pedig naponta több ezret. Az országban korábban nem voltak ilyen számok.

Új-Zélandon egyébként a felnőttek körében rendkívül magas az átoltottság: az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint a 12 éves és idősebb korosztály 95%-a legalább egy oltást kapott, 93%-uk pedig kettőt – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/EPA-AAP/Martin Hunter

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:D

A TPP-re gondolnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés