Pihenést! Ájfónt!

2022. január 21. 19:21

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Az a lenyűgöző az újgenerációs ellenzékiekben, hogy mindig precízen rátapintanak azokra a kérdésekre, amelyekkel a magyarok lehető legkisebb százaléka bír azonosulni.

„Hol azzal fordulnak a GDP-t lapátoló munkavállalókhoz, hogy vigyenek rágót és pizzát a kilenckor-fél tízkor ébredező freeSZFE-s ellenállóknak (de power bank is kéne, tesó), hol kétszázezer aláírást kérnek tőlük annak érdekében, hogy az aláírók adójából néhány munkaképes polgár hosszabb ideig maradhasson otthon álláskeresési járadék címén (annyira húsbavágó a kezdeményezés, hogy még az indítványozók közül is egyedül Kunhalmi Ágnes volt képes megjegyezni, hogy kilenc hónapot javasolnak), most pedig itt a következő üzenet, amelybe bele kellene borzonganunk: sokba kerül Magyarországon az iPhone 13 Pro.

Az anomáliára a Momentum angliai politikusa mutatott rá, aki Abu Dhabiban, New Yorkban és Londonban folytatott egyetemi tanulmányai után a szivárványos zászlós Surrey megyei tanácsának politikai tanácsadójaként sem rest kiállni értünk, ha baj van. Értve »baj« alatt jelen esetben azt, hogy Magyarországon 31,3 napot kell dolgozni a legmodernebb, csúcskategóriás okostelefonért, míg Svájcban csupán szűk négy és felet.

Egy, a társadalmi igazságosságért küzdő zöldpárti politikusnak valójában ujjongania kellene, hogy (Svájccal ellentétben) a magyar állam 92 ezer forint összegű adóval bünteti egy-egy ilyen klímagyilkos jóléti játékszer megvásárlását.”

Fotó: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"No, azért nem mindegyik ájfon."

De a tökéletes boldogsághoz már csak ez hiányzik. Orbánbasi bukjon, és mindenkinek legyen olcsó Ájfón!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés