Július 23-án tartják az idei Budapest Pride felvonulást

2022. január 21. 18:00
A 2022-es lesz a 27. Pride felvonulás Budapesten.

Július 23-án tartják az idei Budapest Pride felvonulást – írja a szervezők közleménye. Mint írják,

a 2021-es év is tele volt fájdalmas veszteségekkel a magyar LMBTQ közösség számára”,

 példaként említve a „gyűlöletkeltőnek” nevezett gyermekvédelmi népszavazást. 

„Velünk kell vonulnia mindenkinek, aki egy olyan demokratikus országban szeretne élni, ahol minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer ember szabadon és biztonságban élhet, az állam nem szól bele az emberek magánéletébe, végre szabad a párválasztás, szabad a házasság, szabad a családalapítás, szabad az oktatás, szabad az önkifejezés és szabad a nevünk és a bejegyzett nemünk feletti önrendelkezés is” – fogalmaztak közleményükben.

A dátum egyben azt is jelenti, hogy a 27. Budapest Pride Fesztivált június 24. és július 24. között rendezik meg. 

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te melyik leszel, eldöntöttétek már?

Első sorban a teljes ellenzéki pártelit - Jakab magasított cipőben, hogy jól látható legyen - a főpolgármester, a városházi tanácsadók, a tömeget a Momentum és a külföldi melegek, deviánsok adják.

Ehhez képest Márki-Zay tematizálja állandóan az LMBTQ-t, amit a Fidesz nem. A Fidesz a legjobb álláspontot képviseli: 18 éves korig a szülő neveljen, utána pedig a nagykorú éli a maga életét. Amúgy pedig ez a Pride közlemény egy nagy hazugság: miért akarják ráerőltetni a társadalomra a maguk egy-oldalú önértelmezését, egyetemes érvényűnek kikiáltva azt. A kérdés ez: hazudjon-e a társadalom vagy ne? becsapja-e önmagát vagy sem? A válasz: ne csapja be önmagát, hanem legyen realista. Azaz, a gender-elmélet zsákutca, a természetes férfi-nő kapcsolat a normális, s akik ezt nem tudják valósítani, azok ne követeljék, hogy az önbecsapásukat a természetes felfogás fölé helyezhessék.

Válaszaim:
-egy törvény megfogalmazása akkor aktuális, amikor az élet felvet egy kérdést. Tehát most érte el a gender-lobby nyomása azt a fokozatot, hogy törvénnyel kell rá válaszolni.
-Nem a felvonulás "erőltetés", hanem a dátum meghirdetése kapcsán / is /írt normatív-abszolutizáló követelésük.
-Kultúra szükséges, de nem tetszőlegesen. Tehát az előzetes természetes adottságokra építve kell a helyes kultúrát megformálni. Hasonlattal szólva: lehetne tótágast járni, de a természetes adottságaink alapján - vannak lábaink - ez nem lenne normális, akkor sem, ha az ember tud kézenállva járni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés