Baranyi Krisztina berágott a ferencvárosi ellenzéki képviselőkre

2022. január 21. 11:10
Nem fogja támogatni a testületi tagok tiszteletdíjának emelését, belengette a polgármesteri vétót is.

Hivatalos Facebook-oldalán fakadt ki Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, mint írta,

Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját”.

Mint ismertette, közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni. A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer forint helyett 520 ezer járna.

Baranyi Krisztina bejegyzésében arról ír, hogy mindez Ferencváros Önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente. Szerinte „tény, hogy a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség”, és hozzátette, hogy „a rohamosan növekvő infláció is indokolhat emelést”, 

Ez azonban nem jelenthet ilyen gátlástalan lépést.

Ferencváros polgármestere azt írja: „jóval több, mint másfélszeresét vinnék haza annak, mint amennyit a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak elnökei”. Baranyi ezért leszögezte: nem támogatja a javaslatot, ha a testület pedig mégis megszavazza, akkor polgármesteri vétóval fog élni.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jelszó: Addig tömd a zsebed, amíg lehet.

A hírek szerint az MSZP is felismerte baloldaliságát, szolidaritását a kisemberekkel, s ők is nemmel fognak szavazni. A néhány, MSZMP-MSZP-s árulóból DK-s frontharcossá vált nyuggereknek momentumos értelmiségiek most tartanak egy tanfolyamot, amelyen Andy Grove, reflexiós pont elméletét magyarázzák, s kérik őket is a kezdeményezés elutasítására. A momentumosok már felismerték a kezdeményezésben rejlő taposóaknát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés