Az OLAF súlyos törvénytelenségeket talált a Microsoft-ügyben

2022. január 21. 14:48

Hadházy Ákos
Facebook
Korábban az FBI már bizonyította, hogy a pénzek a legmagasabb kormányzati körökhöz jutottak.

„A Hvg híre szerint az Európai Csalás Ellenes Hivatal (OLAF) befejezte a vizsgálatot, súlyos törvénytelenségeket talált és az EU-s milliárdok visszakövetelését javasolja Brüsszelnek a Microsoft-ügy miatt. Ez nem csoda, korábban az FBI már bizonyította, hogy a pénzek a legmagasabb kormànyzati körökhöz jutottak. Az ügy a NAV , a rendőrség és ügyészség szoftver beszerzéseit is érinti. A Hvg is megírja, hogy Polték a feljelentésem után az eltelt több év és az FBI bizonyítékai ellenére nem gyanúsítottak meg senkit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A napi.hu jelentettet meg ismét egy cikket, amely elég részletesen tárgyalja a témát.
https://www.napi.hu/nemzetkozi..

Az írást elolvasva nem látom annak igazolását olyan formában ahogy azt Hadházy elővezeti. Kérdés, hogy az OLAF ajánlásával a EU él e, vagy ha bíróságra kerül az ügy mi lesz a végeredmény.

Széll Bernadett korábban: Ákos! Ákos!

https://propeller.hu/itthon/37..

Senkinek sem hiszek. Magamnak hiszek és annak amit ellenőrizni tudok.
Továbbá annak amit én hamisítok. Bár ez utóbbi nálam még nem fordult elő.

Te elvagy tévedve. Nem véletlen mert a napi.hu-nak sikerült összekutyulni a történéseket.
Két témával kapcsolatban folyt a vizsgálat. Az egyiket Amerikában indították, a másikat az OLAF.
Az egyik: ,,Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) korrupciógyanú miatt vizsgálja a Microsoft Magyarország állami közbeszerzésekben végrehajtott ügyleteit. ,, Ez azt jelenti, hogy a Microsoftot és leányvállalatait vizsgálta és az USA törvényei tekintetében találtak szabálytalanságot, amiért a Microsoftot és leányvállatait és megbírságolta őket.

A másik az OLAF vizsgálat, amely a magyarországi közbeszerzési pályázatokat és ezzel kapcsolatos szerződéseket vizsgálta és a következő szabálytalanságot állapította meg: ,,2019. július 29. óta Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselőjének bejelentésére vizsgálja az ügyet - már részben lezárta a nyomozását. Az Európai Unió Csaláselleni Hivatal javaslatot tett az Európai Bizottságnak, hogy a szoftverlicencekért kifizetett összegek egy részét zárja ki az uniós társfinanszírozásból. A lap beszámolója szerint az érintett szoftverbeszerzések egy részéhez Magyarország az Európai Regionális Fejlesztési Alapok és az Európai Szociális Alapok forrásait is igénybe vette, vagyis ezt a tételt kell visszafizetnie.,,
Ez pedig azt jelenti- a kiírást nem ismerem - hogy az Európai Regionális Fejlesztési Alapok és az Európai Szociális Alapok forrásait is igénybe vette, ami szabálytalan. Ha jól értem halmozásról,összevonásról van szó ami szabálytalan. Az nem derül ki, hogy egy projekthez vette mindhármat igénybe, vagy három projekthez.
Ahhoz, hogy teljes körű információ legyen erről a témáról, ismerni kellene az OLAF jegyzőkönyvének teljes tartalmát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés