Késsel megöltek egy francia nőt Marokkóban, terrorizmus gyanúja merült fel

2022. január 20. 7:35
Franciaország marokkói nagykövetsége a honlapján fokozott óvatosságra intette a turistákat.

Késsel megöltek egy idős francia nőt Marokkóban, a terrorista bűncselekményekre szakosodott francia ügyészség vizsgálatot indított az ügyben – közölte szerdán a párizsi belügyminisztérium.

A 79 éves francia turistát a marokkói Tiznit város piacán gyilkolták meg január 15-én. A 31 éves feltételezett elkövetőt még aznap elfogták a közeli Agadirban. A tárca tájékoztatása szerint

a marokkói vádhatóság szintén terrorizmus gyanújával indított vizsgálatot.    

Az észak-afrikai állam rendőrsége szerint a gyanúsított egy belga nőt is meg akart ölni Agadirban, áldozata meg is sebesült a támadásban. A feltételezett tettesről mindazonáltal tudni lehet, hogy tavaly szeptemberben egy hónapra elmegyógyintézetbe utalták be.    

Utoljára 2018-ban történt terrortámadás az országban

A gyilkosságot követően Franciaország marokkói nagykövetsége a honlapján fokozott óvatosságra intette a turistákat. Marokkót az utóbbi években elkerülte a dzsihadisták gerjesztette erőszakhullám. Legutóbb 2018 decemberében hajtottak ott végre terrortámadást, amikor is az Iszlám Állam terrorszervezet szélsőségesei lefejeztek két turistáskodó skandináv nőt azAtlasz-hegységben. Az elkövetőket elkapták és halálra ítélték, bár ilyen büntetést 1993 óta nem hajtottak végre.    

A marokkói központi nyomozó hivatal (BCIJ) tavalyi jelentése szerint a helyi rendőrség 2002 óta több mint kétezer terrorsejtet számolt fel és mintegy 3500 gyanúsítottat vett őrizetbe terrorvádakkal.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés