Politico: EP-képviselők teljes körű választási megfigyelést kérnek Magyarországon

2022. január 19. 10:13
Az öt politikai csoportból, 19 különböző országból származó képviselők osztoznak abban az aggodalomban, hogy a választásokat esetleg nem a legdemokratikusabb normák szerint rendezik meg – írja a lap.

Az Európai Parlament 62 tagú, pártokon átívelő csoportja teljes körű választási megfigyelést kért a közelgő magyarországi választások megfigyelésére, amely egy igen szokatlan jelenség. A lépés a magyarországi demokratikus visszaesés és intézményeinek legitimitása miatti aggodalmak elmélyülését tükrözi. „5 politikai csoportból és 19 különböző országból származunk. De mindannyian osztozunk abban az aggodalomban, hogy a választásokat esetleg nem a legdemokratikusabb normák szerint rendezik meg” – írták a választásokat figyelő Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ) küldött levelükben a képviselők.

Szintén levelükben mutattak rá a 2018-as magyarországi választások tapasztalataira, amikor egy korlátozott EBESZ-misszió arra a következtetésre jutott, hogy „a megfélemlítő kampányretorika korlátozza az érdemi viták terét, és csökkenti a választók megalapozott döntéshozatali képességét”. Azt is megállapította, hogy a kormányzati tájékoztató kampányok „jelentősen veszélyeztették” a tisztességes versenyt. „Az idei választások előtt további súlyosan aggasztó fejleményeket figyelhettünk meg” – írták. „A választási és egyéb törvények 2018 óta történt változásai tovább ásták a választási folyamatok tisztességességét, és jelentősen megnövelték a – többnyire a választás napján történő – manipuláció kockázatát mind a szavazóhelyiségekben, mind azon kívül”. Kovács Zoltán visszautasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a választást el lehet csalni.

(Fotó: Szavazó a józsefvárosi időközi polgármester-választáson a BVHSZC Bókay János szakközépiskolájában 2018. július 8-án.MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen megállapításokat bárhol, bárkinek írhatnának, nesze semmi, fogd meg jól.
De a magyar ellenzék kérésére jönni fognak........... És kontroll nélkül bármit megfogalmaznak. A választás demokratikus és tiszta lesz, hacsak nem csal az ellenzék és a megfigyelők ahhoz akarnak asszisztálni.

Budapesti lövöldözés előtti - ez még nem az utolsó állapot - de már közelítünk ahhoz, hogy a fővárosban fegyverek dörögjenek, legalább pár percekig...
Mi lesz még itt április 3-ig?
Sátán sokadszorra, de most itt, a szemünk előtt kedvére kitombolja magát, felfedve valódi énjét.
Elvégre Ron Werber is itt van, bár mára már nem eldönthető, ki a nagyobb Sátán:
Brüsszel, az Európai Parlament 62 tagú, pártokon átívelő csoportja
vagy Werber.

Röviden: hazudsz!

Akkor lebuknak az ellenzék amerikai halott szavazói.

Én attól tartok, ha mi nyerünk, majdant csinálnak.
A vizsgáló bizottság tud olyat mondani,hogy nem arányos volt a hirdetések száma.......stb

Ha már az agyilag zoknikat emlegeted:

"...a kevésbé iskolázottak aránya pedig – a választástól távol maradók mellett – a Fidesz–KDNP szavazói között a legmagasabb..."

Tudod, a tények makacs dolgok...

Az egy dolog, hogy álmaidban milyen kép él az átlagos Fidesz szavazóról, a valóság ezzel szemben teljesen más.

https://g7.hu/kozelet/20180420..

Bocsika, de kik azok a "pelpestiek"???
Amúgy a Gugli a te barátod is, szerintem keress rá arra, hogy kik a hűséges Fidesz szavazók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés