Meleg téma

2022. január 18. 7:22

Németh Péter
Népszava
Nincs olyan fék, ellensúly, ami megállítaná a miniszterelnök, kimondom, ámokfutását.

„Nem lennék meglepve, ha Orbán Viktor pénteki megszólalása után vita törne ki arról, vajon a homoszexualitás elvezet-e a pedofíliához vagy sem. Lám, már én is vitatkozom, noha tudom, hogy a kijelentés bornírt ostobaság, de kétségkívül vitára ingerlő. Márpedig a kormányfőnek éppen ez volt a célja, már csak azért is, mert pontosan tudja, hogy az általa uralt jobboldali nyilvánosság szereplői úgy sem mernek mást mondani, mint, amit ő. Esetünkben azt, hogy könnyen válhat bárki melegből pedofillá, azaz bűnössé. A melegség ugyanis ma még nem büntetendő – bár írhatnám úgy is: ma már nem az. Ám, ha így haladunk előre, illetve hátra, akkor akár az is lehet.  

Természetesen semmilyen vita nincs e téma körül, mint ahogy ezt már Bolgár György is jelezte szombati újságunkban. Nem is akarnék a tudományos cáfolatokba belemenni, hiszen az orbáni megállapításnak semmi köze a valósághoz. A kormányfő egyszerűen megemelte a tétet, és abból a valószínűsíthető feltételezésből – kutatásból? – indul ki, hogy úgy, nagy általánosságban Magyarországon az emberek többsége nem szereti a homoszexuálisokat. Ennek vannak történelmi hagyományai, eredeztethetően azokból a régmúlt időkből, amikor a másság valóban büntetendő cselekmény volt. Száz év, úgy látszik, nem elegendő ahhoz, hogy a káros beidegződés teljesen elmúljon egy társadalomból, kiváltképp akkor nem, ha az ország vezetői – mint esetünkben –, igyekeznek rájátszani, kihasználni a rossz hagyományokat.

Orbánról nyugodtan elmondható; nincs olyan téma, terület, amelyet kihagyna, bármily otromba is, amely növelni képes a szavazótáborát. Ezért is emelte be a közbeszédbe az általuk gyermekvédelmi törvénynek nevezett jogszabályt, és ezért is vert keresztül egy teljesen értelmetlen népszavazást, átgázolva jó ízlésen, Kúrián, Alkotmánybíróságon. Ez a referendum szintén jól mutatja a rezsim torz működését; nincs olyan fék, ellensúly, ami megállítaná a miniszterelnök, kimondom, ámokfutását.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés