Sneider Tamás a Jobbik vezetését kritizálja az egri szervezet kapcsán

2022. január 17. 13:31
„Mára gyakorlatilag komplett megyék maradtak jobbikosok nélkül” – kommentálta a párt korábbi elnöke a Jobbik egri szervezetével kapcsolatos híreszteléseket.

„Tizenöt év után egy korszak zárult le a volt pártom fennállásának történetében azzal, hogy az egri szervezet is feloszlatta magát”kommentálta Sneider Tamás a hírt, miszerint sajtóértesülések szerint a Jobbik egri szervezetét rendkívüli gyűlésen, egyhangú döntéssel feloszlatták a tagok.

Sneider szerint „a baloldallal való összefogás egyik sorsdöntő gyengesége azonban megmutatkozik ebben a feloszlásban is”, mert „azok a volt Jobbikosok, akiket évtizedek óta jobboldali, konzervatív emberként ismertek, a saját maguk hitelességét építenék le azzal, ha szemrebbenés nélkül beállnának egy DK-s pult mögé azokban a körzetekben, ahol a DK jelöltje nyerte az előválasztást”.

Az, hogy Gyurcsány népszerűsítéséhez adják az arcukat, egyenesen vállalhatatlan”

– fogalmazott a korábbi jobbikos pártelnök.

„Amortizáció” a jobbikos pártvezetés alatt

Sneider Facebook-bejegyzésében arról is ír, hogy a helyzettel a jelenlegi pártvezetés is tisztában van, hiszen azokban a választókerületekben, ahol „nincs jobbikos jelölt, gyakorlatilag önfeloszlatás zajlik”.

A pártvezetés hibás döntései sorozatának vált az áldozatává az egri alapszervezet, és a többi olyan választókerületi szervezet is, ahol nincs jobbikos jelölt.

Ezzel gyakorlatilag felszámolták a párt országos lefedettségét, ami korábban a párt legerősebb fegyverét és tárgyalási potenciálját adta” – értékelte Sneider.

A politikus szerint míg korábban „nem volt olyan település az országban, ahol ne lett volna legalább egy aktív Jobbik-tag vagy szimpatizáns”, 

Mára gyakorlatilag komplett megyék maradtak jobbikosok nélkül”.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig Egerben erős a Jobbik. Legalábbis erős volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés