Egy román férfi 11 évig tartotta bezárva epilepsziás lányát egy betonbunkerben

2022. január 17. 12:57
A nőt évek óta nem látta orvos, miután saját apja túszul ejtette.

Romániában egy 70 éves férfit előzetes letartóztatásba helyeztek, mert kiderült, most 42 éves epilepsziás lányát 11 éve fogságban tartotta Prahova megye egyik betonbunkerében. A nőt, betegsége dacára, évek óta nem látta orvos – írja a Főtér.

A nő számára egy kanapé, egy büdös hőtőszekrény, és egy bádogvödörből rögtönzött latrina jelentette a „komfortot”, a bunker ablakán és ajtaján rácsok voltak. Az épületet egy rendőr fedezte fel véletlenül. A nyomozók szerint az epilepsziás nő elhagyatottan, nyomorúságos körülmények között élt.

Nicolae Manolache – aki 2002-ben tért vissza Amerikából Jugureni községbe – elismerte, hogy bezárva tartotta a lányát, de azzal mentegetőzött, hogy a lány hajlamos volt elkóborolni az erdőbe, ahol esetleg baja eshetett volna. Az embertelen körülményekre már nem tudott magyarázatot adni, mint ahogy arra sem, miért nem biztosított neki orvosi ellátást. Kihallgatásakor azt állította, ő is a bunkerben lakott, de ezt a lánya tagadta. Érdemi párbeszédet nem tudtak vele folytatni, az ügyészségi jelentés szerint folyamatosan „nem tudom” vagy „nem hiszem” kérdésekkel válaszolt.

Nyitókép: Adevarul

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nyugat szerint megérdemelték Erdélyt. Olyan fogvatartó fajta.

A wikipedia használja az 'above-ground bunker' kifejezést is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés