Piros lett a paradicsom nem sárga, a szabadpiac elmehet a p…ba

2022. január 14. 12:12

Kósa András
Azonnali.hu
Már rég nem polgárokat lát itt a magyar kormány.

„Bréking: átírták az éjszaka a Fidesz választási szlogenjét! (Hogy az eredetit is »kormányzati tájékoztatásként«, a saját pénzéből kapja a kedves olvasó, az senkit ne zavarjon, a Fidesz és a kormány a kampányban egy és ugyanaz, ezzel kapcsolatban már a látszatra sem ügyel senki régóta.)

Ez a »Magyarország előre megy, nem hátra!« csak bajt okozott: nem tudni például, merre van az előre.

A magát rendszerváltó pártként, a „pesti srácok” örököseként meghatározó Fidesz például a héten eljutott oda, hogy echte kommunista retorikát hangoztat a külügyminiszter a Kazahsztánban történtek miatt – gondolom legközelebb mi szólítjuk fel a kínai kormányt, hogy legyen már kedves lerohanni Tajvant, mit szórakoznak ott azok azon a kis bizbasz szigeten holmi függetlenséggel és demokráciával, legyen végre rend.

Míg Varga Judit igazságügyi miniszter január 5-én Thatchert idézve arról beszélt, hogy a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből,

majd egy héttel később a kormány a kereskedők számára egy tollvonással előírja az árbefagyasztást – minderről persze büszkén ismét beszámolt Facebook-oldalán.

Na hát így van pártunk és kormányunk a szabad piaccal és a polgárosodással is: időközben belátták, hogy az adott pillanatban mind a kettő jó ötletnek tűnt, de az a pillanat már rég elmúlt.

Decemberben azt írtam, a magyar polgárosodás kudarcának beismerése a miniszterelnöktől, hogy maga jelenti be: immár élelmiszert is vehet a Magyar Polgár az eredetileg művelődésre, szórakozásra szánt Széchenyi Kártyából, pedig akkor hol voltunk még a nyilvános fegyverletételtől a Szabad Piac előtt.

Most, hogy alapvető élelmiszerek árát határozza meg a kormány, ez is megtörtént. Amit most tesz a kabinet, az nem más, mint egy országos méretű krumpliosztogatás.

Már rég nem polgárokat lát itt a magyar kormány”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden szocialista, szociáldemokrata álma és politikai célja a szabad piac korlátozása különböző területeken. Ezt se tudtad, krumplifejű?

Egy újabb ,,éles-eszű,, firkász közgazdász

Ugye mennyivel jobb volt a 2006-2007 évek Gyurcsány kormányzat intézkedései?! Ők aztán minden erejükkel a választó polgárokat támogatták.

2007 évben tőkekivonás az országból, a pénzpiac csak magas kamatokkal hitelezte a költségvetést - 2008 már sehogy sem - folyamatosan csökkent a GDP növekedésének üteme, 2007 évben már csak 0,3 %-os növekedés volt. Az infláció mértéke 8 %-ra ugrott, az 1 főre jutó reálkereset 4,6 %-al csökkent. Az adóelvonás mértéke 2006 évtől folyamatosan nőtt, a bajnai-kormány ezt még megfejelte.

Kedves Kósa András, te nem szoktál demagóg lenni, mi a fasznak kell ebben a korban már változtatni.
Ha szóltál volna, hogy a magyar állam ne tömje a bankokat, többször is válság idején... Ugye!

Az eredeti cikk után egy hozzászóló írja:

Erre varrjon gombot Kósa András!

,,A Szabad Európa írta 2021 jan 4.-én:
A cseppfolyósított gáz literenkénti ára 120 tengére, vagyis nagyjából 89 forintra ugrott év elején a mangistaui benzinkutakon, szemben a 2021-es ötven-hatvan tengével.

Nálunk az LPG ára 321Ft/l volt 2021 decemberében.
Kazahsztánban ez a 2021-es ötven-hatvan tenge 45Ft/l-nek felel meg.
A cseppfolyósított gáz árának emelkedése ellen tiltakoztak. Ez nem indokolja a kazah rendvédelmi szervek tagjainak meggyilkolását/lefejezését! Terroristák részvételére utal az a tény is, hogy három belügyest a „békés” tüntetők lefejeztek, csak a testüket találták meg.
Ez aránytalan reagálás cseppfolyósított gáz árának emelésére.
A tüntetések során több mint 100 bevásárlóközpont és banképület rongálódott meg, valamint körülbelül 400 járművet gyújtottak fel, köztük sok rendőrautót.
A kazah rendvédelmi szervek sok tagja meghalt, és 353 megsebesült Almatiban a tüntetőkkel lezajlott összecsapásokban, 3 rendőrt lefejeztek a tüntetők.
Nem biztos, hogy ha a rendőröket a gázár megduplázásáért lefejező "tüntetők" vennék át a hatalmat, akkor Kazahsztánban létrejönne a tökéletes demokrácia!
Az Index cikke szerint Szíjjártó ezt mondta: "Nem szabad felmentést adni semmilyen erőszakos esemény kapcsán az elkövetőknek, és nem szabad teret engedni a terrorista vagy szélsőséges ideológiát terjesztő szervezeteknek".
A szerző szerint "echte kommunista retorikát hangoztat a külügyminiszter a Kazahsztánban történtek miatt".
Talán meg kellet volna dicsérni a tüntetőket azért mert ilyen barbár módon pusztítottak egy olyan LPG ár miatt, amely alig 28%-a a 2021 decemberi magyarországi árnak?,,

A Szabad Európa cikke itt olvasható. https://www.szabadeuropa.hu/a/..

Az már nem is meglepő, hogy a tüntetők fizikai erőszakos ténykedését meg sem említik.

Megint hülyeségeket beszélsz, mint akinek fogalma sincs a globális gazdasághoz.

A hetvenes kommunista rendszerben a szlogen az volt, hogy nem gyűrűznek be, majd később bebizonyosodott, hogy nálunk is megjelent az import révén.
,, 2006. augusztustól ugyanis gyorsulásnak indult az éves árnövekedés, és a gazdasági kiigazító csomagok hatására 2007-ben a fogyasztói árak meredek emelkedésbe kezdtek. Év elején több hatósági intézkedés lépett életbe, melyek árfelhajtó szerepének következtében a magyar inflációs folyamatok elszakadtak a térségben és az Európai Unióban megfigyelt áralakulástól. Ezt követően pedig erre még az a külső tényezők által gerjesztett inflációs nyomás is rárakódott, amelyre a kormányzatnak semmiféle ráhatása nem volt és nem is lehetett: egyrészt a világpiaci kőolaj árak emelkedése miatt drágultak az üzemanyagok, másrészt a kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében jelentősen megugrottak az élelmiszerárak. Ezek a hatások határozták meg alapvetően a 2008. év eleji inflációs folyamatokat is, míg a kőolajárak emelkedésének a kibontakozó pénzügyi és gazdasági válság vetett véget.,,

Viszont jött mellé adócsökkentés.....stb.egyutt érdemes nézni.
Az ellenzék mit csinált 2002-ben? Megemelte a családi pótlékot, viszont eltörölte a családi adókedvezményt. A családok jó sokat buktak ezzel.......

Az ellenzéki fuggetlenobjektiv médiamunkások stílusa közönséges.
Azt hiszik, így tudják megszólítani a szavazóikat? Ezzel lenézik őket!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés