Ha a külföldieknek nem tetszik a járványkezelésünk, haza lehet menni

2022. január 13. 16:16

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Emlékeztetőül a franciák voltak azok tavaly akik elégedetlenkedtek az egyik ötcsillagos szállodával.

„Olvasom, hogy a francia kézilabda-válogatott nem elégedett a magyar járványkezelési szabályokkal. Sérelmezik, hogy miközben ők a világtól elzárva készültek az Európa-bajnokságra, addig most – borzalmak borzalmára – maszkot nem viselő vendégekkel vannak együtt a szállodában! És kárhoztatják hazánkat, mert itt nincsenek olyan diktatorikus viszonyok, mint náluk. Mi több, a Veszprém egyik francia játékosa még szakvéleményre is kapható volt. Szerinte, ismerve Magyarországot, ezen nem is lehet csodálkozni, itt minden szabályozást később hoznak meg.

Emlékeztetőül elmondanám még a kedves olvasóknak azt is, hogy a francia futballisták voltak azok tavaly nyáron, akik szintén elégedetlenek voltak a szállásukkal. Nem egy jött-ment hellyel, hanem az egyik ötcsillagos szállodával.

Nem lehet ezeknek a kedvükre tenni, na. Bár egy kicsit furcsa az egész, eddig azt szoktuk meg, hogy a franciák a törvényszerű vereségeik után kezdenek zokogásba, nem azt megelőzően.”

Nyitókép: MTI/Főpolgármesteri Hivatal

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te hülye, nem hallottál még arról, hogy a franciának legalább 10 csillagos szálloda dukál.
Főleg annak, aki pottyantós vécén nőtt fel.
Így szokott ez lenni...

Azért ez így meglehetősen 'sommás'. A franciák és bármely csapat igénye arra, hogy az EB idején 'burokban' lehessenek, jogos, mert aki elkapja a vírust, nem versenyezhet tovább. Azt pedig egyelőre nem tudjuk, hogy miért helyezték el a csapatokat olyan szállodákban, ahol idegenekkel vannak egy légtérben. Ha az ő döntésük volt, akkor ne panaszkodjanak, hanem költözzenek máshová. Ha pedig nem volt választásuk, hanem arra kötelezték őket, hogy ott lakjanak, akkor a szervezők ne értetlenkedjenek, hanem intézkedjenek és zárják a csapatokat burokba.

A magyarországi szabályokkal kapcsolatban egyetértek. Az oltás előtti időszakban sem kellett volna általános lezárásokat és gazdasági korlátozásokat bevezetni, elég lett volna az idősek karanténba zárása és az ellátásuk megszervezése. Tavaly szeptembertől pedig egyszerűen kötelezően be kellett volna oltani mindenkit és akkor semmilyen korlátozásra nem lenne szükség, mert meglenne a 'nyájimmunitás'. És talán több ezer ember még ma is élne.

Nyilvánvaló, hogy választás előtt nem szabad fölösleges korlátozásokat fenntartani. Aki mégsem olttatja be magát az vállalja a kockázatot. A saját életével játszik. Az ellenzék pedig akkor is hőbörög, ha fent van a sapka és akkor is, ha lent.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés