Pekarová bekeményített: Orbán támogatta az emberek közé lövést

2022. január 12. 12:33
A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky cseh külügyminiszter is támadta a kazah elnök melletti kiállása miatt, írja a Lidové noviny online kiadása.

A Lidové noviny online kiadásában megjelent cikk szerint a cseh Képviselőház elnöke, Markéta Pekarová Adamová miután kifejezte a magyaroknak címzett kívánságát, miszerint a választásokon szabaduljanak meg Orbán Viktor miniszterelnöktől, a kritizálásban tovább ment. Most arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán a kazah elnöknek nyilvánított szolidaritásával gyakorlatilag támogatta az emberek közé lövést.

A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky (cseh külügyminiszter) is támadta, aki hétfőn a Twitteren azt írta, hogy „egy olyan elnöknek nincs szüksége a szolidaritásra, aki figyelmeztetés nélkül a demonstrálók közé lövet”. A külügyminiszter ezzel „Orbán Viktor lépéseire reagált”. A magyar kormányfő hétfőn a külügyminiszterén keresztül szolidaritását fejezte ki Tokajev kazahsztáni elnöknek az országban tartó tiltakozásokkal összefüggésben, amit a kazah rezsim erőszakkal elnyom.

A jelenlegi cseh kormánykoalíció politikusaitól eltérően, ellentétes véleményen van Jirí Ovcácek, a cseh államfő szóvivője, aki a Twitteren közölte, hogy a Cseh Köztársaság állampolgáraként bocsánatot kér Orbán Viktortól bizonyos cseh politikusok kijelentéseiért. Pekarová Adamová kijelentéseit már korábban elítélte több politikus is, közöttük Václav Klaus volt cseh államfő, Radek Vondrácek, a Képviselőház egykori elnöke és Jan Zahradil EP-képviselő is.

(Fotó: AFP)

Összesen 323 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nurszultán Nazarbajev kommunista 28 éves ámokfutásával mi van?

Na ja! Értem! A baloldali és liberális visszásságokról illik hallgatni.

Ok-okozat

,,Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök ezután ,,terroristáknak" bélyegezte a tiltakozókat, és elrendelte a katonaság bevetését. Csütörtök reggel több tucat katona vonult páncélozott harci járművekkel Almati főterére. A városháza előtti téren heves tűzharc kezdődött a katonaság és felfegyverzett rendbontók között.,,
Olvasható a https://hu.euronews.com/2022/0..

A cseheket nyomaszthatná Prerov és Pozsonyligetfalu emléke.

Még Churchill is kiismerte őket:
1941 áprilisában volt, amikor Churchill és a csehszlovák emigráns kormány elnöke, Edvárd Benes, meglátogatták a leamingtoni katonai bázist, ahol a csehszlovák hadsereg maradéka gyakorlatozott. A csapatok szemlézése alkalmával Churchill szomorúan megjegyezte: „Kétezer ember – ennyi maradt egy másfélmilliós hadseregből.”

Forrás: W. Averell Harriman: Special Envoy to Churchill and Stalin 1941-1946 (Egy rendkívüli követ Churchillhez és Sztálinhoz), Hutchinson of London, 1976, 58. old.

Azt hittem a Lánchidat adták át. Igaziból.

Én Nógrádi György elemzésének hiszek, nem ennek az aljas Ádámovának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés