A Mohamed volt tavaly is a legnépszerűbb fiúnév Izraelben

2022. január 12. 14:44
A lányoknál a Támár végzett az első helyen.

Az izraeli központi statisztikai hivatal legfrissebb jelentéséből látható, melyek a legnagyobb népszerűségnek örvendő nevek Izraelben. Csakúgy, mint 2019-ben, a legnépszerűbb név tavaly is a Mohamed volt, bár a statisztikai hivatal szerint az előző évben már kevesebb muzulmán kisfiú kapta ezt a nevet.

Joszef lett a második legnépszerűbb,

mely nemcsak a zsidó fiúk, de a muzulmán vallásúak körében is használatos. A harmadik az Ariel lett, melynek jelentése „Isten oroszlánja”. 2020-ban 1802 újszülöttet neveztek el így a szüleik, s miután ott ez egy uniszex névnek számít, 1223 kisfiú mellett 579 kislány is megkapta ezt a nevet. A tavalyi Arielek – legyenek bár fiúk vagy lányok –, mindegyike zsidó vallású.

Zsinórban az ötödik évben a

Támár a legnépszerűbb név a lányok körében.

Mózes első könyvében szereplő bibliai alak mellett a pálmafára és annak termésére is utal. Időnként Taminak rövidítik. Tavaly 1116 kislány kapta ezt a nevet. A Maja került a második helyre, melynek jelentése „patak”, és gyakorlatilag szinte mindig bekerül a top 10-es listába. A harmadik legnépszerűbb leánynév, az Abigail vagy Avigail, mely jelentése „apám öröme”, s nem mellesleg a zsoltáros király, Dávid feleségét is így hívták.

(Fotó: Egy kisfiú megkapja az első adag koronavírus elleni védőoltását Jeruzsálemben 2021. november 23-án. Izraelben megkezdődött az 5 és 12 éves kor közötti gyermekek oltása.MTI/EPA/Abir Szultan)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés