Ferenc pápa és a melegek mellett való kiállás!

2022. január 11. 22:04

Perintfalvi Rita
Facebook
Voltak kedves testvérek, akik már imádkoztak a halálomért is, mások tömegesen követelik az eretnekké nyilvánításomat. Pedig én csak a szeretetről és az elfogadásról beszélek.

„FERENC PÁPA ÉS A MELEGEK MELLETT VALÓ KIÁLLÁS!

Jeaninne Gramick, a képen látható apáca 50 éve küzd az LMBTQ-emberek jogaiért a katolikus egyházban. Nyilván üldözték, bűntették, kizárták ezért sok mindenből, de ő még sem adta fel. Gramick: »Hosszú utat tett meg a katolikus egyház. Természetesen egyházként nem tartunk ott, ahol tartanunk kellene, de 50 évvel ezelőtt még a 'meleg' szót sem lehetett kiejteni büntetlenül…«

Magyarországon a helyzet persze még ennél is rosszabb, amit a saját bőrömön is érzek mint egy olyan teológus, aki lépten-nyomon megszólal a meleg emberek és a szexuális kisebbségek védelmében. S mivel ezt egyre nagyobb felületeken és egyre láthatóbb módon teszem, ezért a lejáratásban, karaktergyilkosságban megnyilvánuló ellentámadás mind bizonyos média felületek, mind pedig egy sereg egyházi ember (lelkészek, püspökök, papok) részéről egyre agresszívabb. Voltak kedves testvérek, akik már imádkoztak a halálomért is, mások meg tömegesen követelik az eretnekké nyilvánításomat. Pedig én csak a szeretetről és az elfogadásról beszélek. Az ilyen emberek, mint Gramick nővér viszont óriási bátorítást adnak.

Az LMBTQ személyek támogatásának újabb jeleként Ferenc pápa kézzel írt levelet küldött Jeaninne Gramick nővérnek, a New Ways Ministry társalapítójának. A pápa ezzel a gesztusával »rehabilitálja« a nővért, akit a Vatikán 1998-ban eltiltott a homoszexuálisokkal folytatott lelkipásztori tevékenységétől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a nő úgy hazudik, mintha könyvből olvasná! Bizony eretnek, akár kimondják, akár nem.

Menj a picsába!

II. János Pál pápasága idején, a Vatikán tizenegy évig tartó vizsgálatot indított, amely a Hittani Kongregáció 1999-es feljegyzésével zárult, amelyben Gramicket eltiltották a homoszexuálisokkal kapcsolatos lelkipásztori munkától.

Az indoklás a következő:

Az akkor Joseph Ratzinger bíboros, a későbbi XVI. Benedek pápa által irányított Hittani Kongregáció szerint a nővér tevékenysége során nem fogalmazza meg pontosan az egyház tanítását, sőt téves nézeteket vall, miszerint nem fogadja el a homoszexuális cselekedetek önmagukban rendezetlen voltát és kétségbe vonja az egyháznak a homoszexualitásra vonatkozó tanításának végleges és megváltozhatatlan természetét.

És volt, aki nyíltan Orbán Viktor halálát kívánta, ateista lévén nem imával egybekötve. Emlékszel még, hogy ki volt? A Homonnay nevű kisbarátod.
Aha. Írtál neki, akkor, hogy ezt azért ne?

Pontosan. Az ima és az imádkozó fogalma ismeretlen számára. Olyanoknak regél a vallásról, akik azt sem tudják, hogy azt eszik-e vagy isszák. Perintfalvi úgy teológus, ahogyan Gödény gyógyszerész. Pénzért a szakmai hitelességet is feladja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés