Feketén alkalmazott, illegális migráns takarított a svéd kormányfő lakásán

2022. január 10. 14:39
Az egyik takarító véletlenül beindította a riasztót Magdalena Andersson lakásán, a rendőrség pedig a helyszínen igazoltatta a dolgozókat, így buktak le – írta meg a BBC.

Egy takarítónőt őrizetbe vettek a svéd miniszterelnök lakásán, mert illegálisan dolgozott otthonában. A rendőrség azután érkezett Magdalena Andersson házához, hogy véletlenül bekapcsolták a riasztót a Stockholm melletti Nackában található házban.

Érkezéskor a rendőrök megállapították, hogy a két ott dolgozó személy egyike ellen kitoloncolási parancs van érvényben. 

Andersson november óta van hivatalában, és az eset kapcsán minden szerződést felmondott a munkásokat kiküldő takarítócéggel. Az Expressen című lapnak szombaton az állította, jóhiszeműen járt el, és a takarító cég vezetője biztosította arról, hogy minden alkalmazottja legálisan dolgozik náluk. A nackai ház Andersson családi otthona, korábban már Stockholmba költözött a miniszterelnök hivatalos rezidenciájára.

A 20 év körüli nicaraguai takarítónőt átadták a svéd migrációs hivatalnak.

Az eset december 21-én történt, de a svéd sajtó csak szombaton számolt be róla. Magdalena Andersson, a Szociáldemokrata Párt vezetője és Svédország első női miniszterelnöke. Programjának része az illegális gazdaság visszaszorítása. Tavalyi beiktatási beszédében arra kérte a választókat, hogy vállaljanak személyes felelősséget a szervezett bűnözés elleni küzdelemben melyet a gazdaság „szégyenletesen jól integrált részének” nevezett.

Az ellenzéki Mérsékelt Párt parlamenti frakcióvezetője, Tobias Billstrom a Twitteren rámutatott, hogy az Egyesült Királyságban 2014-ben le kellett mondania Mark Harper bevándorlási miniszternek, miután kiderült, hogy olyan takarítót alkalmazott, akinek nem volt joga dolgozni.

 

 

Az azonban nem világos, hogy a takarítónő valóban jelen volt-e a miniszterelnök házában, amikor a rendőrség megérkezett. A takarítócég tulajdonosa azt állította a svéd SVT közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy a nőt nem bízták meg az otthon kitakarításával, és valójában egy autóban ült a szabadban.

Fotó: Kenzo Tribouillard / AFP / POOL

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszer már lemondott, úgyhogy tudja mit kell csinálni.

Szóval a svéd kormányfő ellen kitoloncolási parancs van érvényben. Kiállította Abdullah Mohammed Schönheimer.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés