A Magyarhoni Zsidó Imaegylet is elítéli a szerzőnket, Veszprémy László Bernátot ért támadást

2022. január 9. 14:29
A szervezet szerint nincs olyan cél vagy ok, amely indokolhatná, hogy egy kormányzásra vágyó politikai erő és annak vezetője összefogjon olyan csoportokkal, amelyek antiszemita, rasszista, fajgyűlölő nézeteket terjesztenek.

A Magyarhoni Zsidó Imaegylet (Zsima) növekvő aggodalommal tapasztalja, hogy a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás alapvető jogát az utóbbi időben, politikai okokból többen korlátozni kívánják – olvasható a szervezet közleményben, amelyről a Magyar Nemzet számol be. Mint emlékeztetnek, ennek legutóbbi riasztó példája, hogy megtámadtak egy újságírót, Veszprémy László Bernátot, aki rámutatott az antiszemita és szélsőséges személyek tűrhetetlen megnyilvánulásaira, növekvő aktivitásukra.

(A lap utal arra, hogy a holokausztkutató Veszprémy – aki rendszeresen publikál a Mandinerben is – a Times of Israel honlapon december 23-án megjelent angol nyelvű dolgozatában arra mutatott rá, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt folyamatosan a zsidóságot lejárató posztokat közöl. A cikk címe

Legyőzze-e egy homofób és antiszemita politikus Orbán Viktor magyar miniszterelnököt?

volt, amiben a szerző felsorolta, hogy hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Azóta a cikket a portál törölte, miután a magyar baloldal heves kirohanásokat intézett a szerző ellen.)

– Nagyon aggasztónak tartjuk, hogy az erről cikket író, a holokauszt kutatásában jártas kutató-újságírót személyesen is súlyos fenyegetések érték, mivel Veszprémy László Bernát a sajtószabadság jogát gyakorolva írta meg a véleményét – rögzítették. Ahogy arra a közleményben kitérnek, a zsidó világban nagy visszhangot kiváltott cikk objektíven, a tényeknek megfelelően elemezte a magyarországi politikai helyzetet, azt hogy sokan relativizálni próbálják a választásra készülő politikai pártok és vezetőik környezetében feltűnő antiszemita és szélsőséges személyek megnyilvánulásait.

Emellett a Zsima veszélyesnek tartja azokat a nyilatkozatokat, melyek szerint az „ördöggel is” összefognának a fent említett politikai erők, céljaik érdekében olyanokkal  is hajlandók együttműködni,

akik szélsőségesen fenyegetnek, gyűlöletet szítanak.

– A magyarországi zsidóság keserű tapasztalataiból jól tudja, hova vezet a gyűlöletbeszéd, ezért visszautasítjuk azt, hogy népcsoportokat és társadalmi rétegeket negatívan minősítsenek, egymás ellen uszítsanak mindenkit – hangsúlyozzák.

Az imaegylet továbbá kiemeli, hogy nincs és nem is lehet olyan cél vagy ok, amely indokolhatná, hogy egy demokratikus kormányzásra vágyó politikai erő és annak vezetője összefogjon olyan csoportokkal, amelyek antiszemita, rasszista, fajgyűlölő nézeteket terjesztenek és nyíltan hangoztatnak, ezek nézeteit – akárcsak részben is – visszhangozzák és ne utasítsák el!

Veszprémy a Magyar Nemzetnek elmondta, egy jól kiépült nemzetközi újságírói hálózat gombnyomásszerű akciójáról van szó, kiegészülve hazai szélsőségesekkel.

(Fotó: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Róna Tamás főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület elnöke egyezményt ír alá a Karmelita kolostorban 2021. március 25-én.MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes amiről írsz... de feltetted már magadnak a kérdést, hogy az ellenzék szavazótáborában miért ennyire meghatározó a nem zsidó, magyar kisember, a lakótelepeken élők aránya?

Szerinted a zsidók megnyerésén múlik a mindenkori választások eredménye? Nélkülük a konzervatív oldal lehengerlő győzelmet arat? Nem is kellenek, a magyarok többsége elég a győzelemhez? Bízom abban, hogy áprilisban ezt tudod igazolni.

Kedves IInnhegyi!

Kérlek ne koszolódj a primitív szájercicával, mi csak emberekkel, s bizonyos IQ felett beszélgetünk. A nácik nem partnerek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés