Schiffer András szerint zsákutca a baloldal alkotmányozási hergelése

2022. január 8. 10:34
A baloldal önmagát viszi zsákutcába, amikor az alkotmányozás körüli indulatokat fűti – mondta Schiffer András ügyvéd a 48 perc című műsorban.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Schiffer András, az LMP korábbi társelnöke volt a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor első adásának vendége. A műsor első részében többek közt arról beszéltek, hogy a baloldal már hosszú ideje próbálja kitalálni, hogy a kétharmados törvényt miként lehet feles többséggel megváltoztatni.

A baloldal arra játszik, hogy az észak-macedón és a belarusz mintát követve válságot idézzenek elő”

Ifj. Lomnici Zoltán elmondta, hogy a baloldal 2002 után is „hajtóvadászatot” indított azok ellen, akiket a korábbi Fidesz-kormány nevezett ki. Az alkotmány keretet ad, így annak a kidobása nem váltaná ki a baloldal által kívánt hatást, hiszen a részletszabályok sarkalatos törvényekben vannak, amiket kétharmaddal lehet módosítani. A Horn-kormány idején számos kétharmados törvényt hoztak, azokra mégsem mondta senki, hogy illegitim. „A baloldal arra játszik, hogy az észak-macedón és a belarusz mintát követve válságot idézzenek elő” – tette hozzá.

Schiffer szerint a baloldal ennek a kérdésnek a pedzegetésével annyira felkorbácsolta az indulatokat, hogy egy esetleges választási győzelem után óriási nyomás helyeződne rájuk. Ha pedig belemennek ebbe a játékba az válsághelyzetet idéz elő.

Ha felborítják az alkotmányos jogokat, akkor ki és milyen alapon mondja meg, hogy hol vannak a határok, hogy kire milyen szabályok vonatkoznak?

– tette fel a kérdést Schiffer. Hozzátette: egy ilyen helyzet pártállástól függetlenül senkinek és Magyarországnak sem érdeke.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...azér' a többségnek az áll érdekében, hogy újra legyen alkotmányunk.

Ez az alkotmányozási ötletük már eleve csak azt /volt/ hivatott szuggerálni, hogy "Orbán leépítette a jogállamot", ami nyilvánvalóan nem igaz. Reményeik szerint a hergelés mozgósít majd szavazókat mellettük, de inkább csak eltaszítják maguktól a bizonytalanokat.

Koherens ballib érvrendszer...

"Ha felborítják az alkotmányos jogokat, akkor ki és milyen alapon mondja meg, hogy hol vannak a határok, hogy kire milyen szabályok vonatkoznak?"
– tette fel a kérdést Schiffer. Hozzátette: egy ilyen helyzet pártállástól függetlenül senkinek és Magyarországnak sem érdeke.

Vannak olyanok, akiknek érdeke ez, azoknak akik úgy gondolkoznak, mint a bolsevikok.
Lenin elvtárs esze is hasonló vágányon járt 1917-ben.

Lenin elvtárs is a Nagy Októberi Szocialista Forradalom után választásokat rendezett, az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívására.
2017 december közepére az ország valamennyi körzetében több, mint 44 millió állam-polgár adta le a szavazatát. A szavazatok 59%-át a jobb- és a baloldali eszerek, valamint a mérsékelt mensevikek kapták meg, míg
A BOLSEVIKOKNAK CSAK A SZAVAZATOK 24%-A JUTOTT.
Lenin elvtárs elégedetlen volt az eredménnyel, ezért várakozásaikat alulmúló eredmények miatt a január 5-én az Alkotmányozó Nemzetgyűlést erőszakkal feloszlatták.
Maradt a terror, amivel megoldották az "Alkotmányozás Kisebbséggel" problémáját.

És a szakszervezete mit csinált ez alatt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés