Hogy mi a túrót tehetne még Karácsony? Mondjuk ne falazzon!

2022. január 7. 14:02

Szalai Szilárd
Pesti Srácok
Szinte elhisszük neki, hogy tényleg semmi köze a Városháza eladási kísérletéhez. Szinte.

„Elnézve Karácsony Gergely csütörtöki ATV-s szereplését, visszatérni látszik a tutyi-mutyi mama kedvence, akit az önkormányzati választás során megismertünk ugyan, de kevésbé szerettünk meg. Szinte elhisszük neki, hogy tényleg semmi köze a Városháza eladási kísérletéhez. Szinte. Mert hiába a teátrális kirohanás az ATV-ben, hogy »mégis mi a túrót tehetne még?«, jól tudjuk helyettesétől, Kerpel- Fronius Gábortól, hogy maga a főpolgármester rendelt meg egy tanulmányt, amely a Városháza eladásáról (is) szól. Szóval van még egy dolog, amit megtehetne Karácsony Gergely a Városháza-ügyben. Abbahagyja a mellébeszélést és felelősséget vállal a történtekért.

MZP után Karácsony is megégette magát a baráti médiában (is). A baloldal miniszterelnök-jelöltje kedden nyújtott már-már szánalomra méltó teljesítményt az ATV-ben, rá két napra Karácsony Gergely sem bírt a baráti tűzzel. Újdonsült főnökéhez hasonlóan a legegyszerűbb kérdésekre sem tudott válaszolni, majd felhúzta magát a városháza-üggyel kapcsolatban és kifakadt: Mi a túrót csináljak még, hogy felfogják azokat a tényeket, amelyek le vannak írva?

Karácsony szerint ugyanis a Városháza-ügyben életre hívott vizsgálóbizottság, három kormánypárti és négy nem fideszes taggal, óvodás szinten működik. Mert vizsgálni merik az elmúlt 12 év egyik legsúlyosabb korrupció-gyanús ügyét a magyar közéletben. A főpolgármester felcsattanása különösen annak fényében érdekes, hogy néhány héttel ezelőtt éppen a saját helyettese, Kerpel-Fronius Gábor ismerte el, hogy ő volt a Városháza eladásának egyik előterjesztője. Az ATV stúdiójában lejátszódott szürreális jelenetek most megismétlődtek. Hasonlóan KFG magyarázkodásához, Karácsony is próbált úgy tenni, mintha fogalma sem lenne semmiről. Ezt a menekülő utat azonban éppen helyettese vágta el azzal, hogy beismerte, előkészített egy a Városháza eladásáról szóló dokumentumot.”

Karácsony: Mi a túrót csináljak még?
Az ATV stúdiójában fakadt ki a főpolgármester a Városháza-ügy kapcsán.
Kerpel-Fronius: A főpolgármester rendelte meg a Városháza hasznosításáról szóló dokumentumot
„Ööö, azt hiszem, hogy ööö, részben én” – válaszolta zavartan a főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy ki volt az anyag előterjesztője.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túróval is lehet már kátyúzni? Mert arra nagy szükség lenne Pesten.

Én láttam az adást. Te nem láttad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés