Rágalmazás miatt beperli Hadházy Ákost a Nemzeti Népegészségügyi Központ

2022. január 7. 15:06
Az NNK szerint a parlamenti képviselő közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben részt vevő szakemberek szakmai hitelességét, aláássa a közbizalmat a védekezés módszerei iránt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – jelentették be. Az NNK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy „feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt”, és a bejegyzésben e mondatok után az országos tiszti főorvos

– Müller Cecília – fényképét tette közzé.

„Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tiszti főorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével” – írták. Közölték, hogy az NNK és az országos tiszti főorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyeinek kiadásában – a hatályos jogszabályok értelmében – nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a kínai és orosz oltóanyag forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik – tették hozzá.

A népegészségügyi központ szerint Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése „szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt” lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot – amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés –, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti. Az NNK szerint e magatartásával Hadházy Ákos közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben részt vevő szakemberek szakmai hitelességét, aláássa a közbizalmat a védekezés módszerei iránt, „ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti”. Azt írták: az országgyűlési képviselő „nemtelen támadása

kizárólag politikai haszonszerzésből születhetett”.

A Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos – hangsúlyozta az NNK.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,A múltkor a Fidesz nem szavazta meg a mentelmi jogának felfüggesztését........Vajon miért?,,

Hadházy válaszol: “Egy magánvádas rágalmazási perről volt szó, ahol nem szokták kiadni a képviselőket. Akik rágalmazás miatt jelentenek fel (nem pedig becsületsértés miatt perelnek, ahol nem véd mentelmi jog), azok tudják ezt.”
https://168.hu/itthon/hadhazy-..

Egy ilyen per csak növeli annak valószínűségét, hogy ismét bekerül az
Országgyűlésbe.

Ne szépítsünk: Állatorvosi eset.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés