Tűzveszély: világszerte 800 ezer autót hív vissza a Mercedes-Benz

2022. január 7. 11:42
Meghibásodhat az érintett típusok hűtőrendszere.

A hűtőrendszer lehetséges meghibásodása miatt 800 ezer autó visszahívására kényszerül világszerte a Mercedes-Benz – írja a Bild. A visszahívás a 2017 januárja és 2021 októbere között gyártott dízeles GLC, GLE, GLS típusokat, valamint a C-, E-, S-osztályokat és az OM654 és OM656 motorokkal szerelt Offroad-Dino G-osztályokat érinti.

A szóban forgó autók hűtőanyag-pumpája meghibásodhat, ezért bizonyos alkatrészek túlhevülhetnek. A gyártó közleménye szerint

az sem teljesen kizárt, hogy az érintett autók ki is gyulladhatnak.

A gyártó azt javasolja, hogy amíg nem cserélik ki az érintett alkatrészt, addig az autótulajdonosok lehetőleg csak annyira használják gépkocsijaikat, amennyire feltétlenül muszáj, és akkor is vezessenek nagyon óvatosan. A legfontosabb probléma a Mercedesnél jelenleg az, hogy egyelőre nem, állnak rendelkezésre a szükséges pótalkatrészek az autók kijavításához. Ennek a koronavírus-válság az oka: sok beszállító még mindig nem tud olyan mennyiségben és gyorsaságban termelni, hogy gyorsan el lehessen kezdeni az érintett autók alkatrészcseréjét. A Bild megkeresésére a gyártó azt közölte, hogy rohamtempóban dolgoznak a probléma megoldásán. Az alkatrészcserék első hulláma már január végére lezárulhat.

Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyenkor télen Mercedes-el is tüzelhetsz. Spórolsz a gyújtóson.

Borkaiék is ebben fotózkodtak a Kóté-ikrekkel.

Az őrület stimmel. A szerelem nem tudom hogy jön ide.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés