Előbb törölték a Márki-Zayt kritizáló cikkemet, most pedig már a családomat fenyegetik

2022. január 7. 18:29

Veszprémy László Bernát
Mandiner
Miután ellenzéki aktivisták kiposztolták lakcímemet és e-mail címemet, antiszemita zaklatások özönét kellett kiállnom.

Történt, hogy 2021. december 23-án cikket jelentettem meg a Times of Israel nevű, angol nyelvű izraeli hírportál blog szekciójában. A cikk címe „Legyőzze-e egy homofób és antiszemita politikus Orbán Viktor magyar miniszterelnököt?” volt, a cikkben pedig felsoroltam, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt. A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével szerepelt. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének.

Márki-Zay ezen kívül olyan fotót posztolt a Pegasus-botrányt követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. (Anno ezzel szemben Frölich Róbert főrabbi és Gábor György is felszólalt).

A cikkemben arra is utaltam, hogy a fideszes politikusokat „melegező” Márki-Zay szerintem homofób is.

Az írásban tehát pontos idézeteket hoztam egy olyan személy közéleti tevékenysége kapcsán, aki éppen Magyarország miniszterelnöke szeretne lenni – vagyis akinek a kritikát tűrnie kell. Holokauszt-kutatóként, a Neokohn zsidó hírportál volt főszerkesztő-helyetteseként talán ehhez a véleményemhez még jogom van.

Ám a cikkem láthatóan szúrta a szemét egyeseknek, ugyanis

feljelentettek engem a Times of Israel szerkesztőségénél, ami után törölték a cikkemet

(a szöveg még teljesen egészében olvasható itt). Sajnos máig nem tudtam meg, egészen pontosan milyen indokkal szedték le a cikkemet – Miriam Herschlag szerkesztő levele szerint „úgy néz ki, mintha a magyar kormány ellenségeit támadnám” –, az ezt tudakoló leveleimre, melyekre a főszerkesztőt, David Horowitzot is csatoltam, nem feleltek. A cikkem természetesen előzetesen átesett egy elfogadási folyamaton.

Cikkem eltávolításának tényét ezt követően megírta a magyar média, például a HVG is, de még a MÚOSZ is „A FIDESZ média trójai falova elbukott” címmel tett fel írást honlapjára. Megnyugtató tudni, hogy a legnagyobb magyar újságírói érdekvédelmi szervezet szerint a cenzorokat kell éltetni és az újságírókat kell támadni.

Ezt követően azonban a magyar közösségi médiában fenyegető, antiszemita Facebook-kommentek érkeztek ellenem ellenzéki olvasóktól. „Rúgjuk mindenfelől” – írta egy olvasó. „Ha tényleg meg akarod verni, akkor itt vannak az adatai (...) törjük be a képét!” – írta egy másik, aki – ki tudja honnan szedve információit – odaírta a pontos lakcímemet és az e-mail címemet a poszt alá. Ezt követően e-maileket is kaptam, idézem a két legdurvábbat: „mit képzelsz magadról te büdös kis fideszcsicska zsidó féreg azt hiszed megúszhatod hogyaz ellenzéked támadod? végetek van áprilisban!” „VÉGED VAN!!! TE BÜDÖS ZSIDO MIT IROGATSZ MARKI ZAJROL ELVAGJUK A TORKODAT!!!! TUDJUK HOL LAKSZ!!!” Természetesen mindegyik kommentről és üzenetről fotóval rendelkezem, a szükséges jogi lépéseket meg fogom tenni.

Az ügy vetülete még, hogy Kardos Péter neológ főrabbi betelefonált Bolgár György műsorába a Klubrádión, ahol hasonlóan kifogásolta, hogy Márki-Zay korábban „zsidózott”. Szó szerint idézem: „Azt mondja a Márki-Zay, hogy az a zsidó buzi, aki egy férfivel élt együtt, az volt Orbán tanácsadója”. Az Új Élet zsidó folyóirat, melynek Kardos a főszerkesztője, a következő szöveggel osztotta ezt meg Facebookon: „Kardos Péter főrabbi élő adásban telefonált be a Klub rádióba, hogy panaszt tegyen az ellenzék miniszterelnökjelöltje, Marki Zay Péter antiszemitizmusa miatt. Hasonló vádat fogalmazott meg, Veszprémy Bernát László történész is Times of Israel honlapon megjelent angol nyelvű dolgozatában.”

Összességében az engem ért támadásokat egy pusztán tényeket közlő cikkem miatt megdöbbentőnek és rémisztőnek tartom. A magyar közélet ellenzéki térfele odáig jutott el 2022 januárjára, hogy

fizikai erőszakkal fenyegetnek egy holokauszt-kutatót és újságírót,

amiért fel meri emlegetni, hogy az ellenzék által támogatott miniszterelnök-jelölt volt szkinheadek oldalán pózolt. A MÚOSZ pedig nem, hogy szolidáris lenne velem, hanem ellenem fordul. 

Miért kell egy újságírónak félnie ma Magyarországon? Milyen út vezetett oda, hogy antiszemiták zaklathatnak egy családot, kiposztolva otthoni lakcímüket?

Miért kell eltűrnöm, hogy a torkom elvágásával fenyegetnek?

Ezeken kell mélyen elgondolkodniuk azoknak az újságíróknak és közszereplőknek, akik az elmúlt napok során az ellenem zajló hajszához asszisztáltak. 

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy a Hitler elleni világraszóló sajtókampány is olyan jogos lehetett mint ez?

A nácik hagyományosan mentek hozzátok:
“A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket.”(212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

Minden tisztességes embernek kötelessége tiltakozni, kiállni a szerző mellett! Nem tudom, hogy konkrétan mit lehetne tennem.

Barátom, le se szard ezeket a hülyéket! Majd magukat sz@rják össze három hónap múlva.
Megváltozni meg úgysem fognak, mindig szaladnak árulkodni valahova, fenyegetni.
Sok jó írást kérünk még!

A baloldal önmagát adja. A megfúrt íráson kárörvendő HVG és Múosz annyira tipikus - amikor bezárták a Népszabadságot (amit a kommunista párt hivatalos lapjaként a rendszerváltás első napján kellett volna bezárni) a Mandineren írók őszinte együttérzésükről biztosították a kollégáikat. Amikor Simicska kirúgta a jobboldali újságírókat, akkor egyetlen együttérző hangot nem láttam a baloldali sajtóban, csak a kárörvendezést.
Kornis mondta, hogy "Mi jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket" és igaza lehetett, mert folyamatosan csak azt látom, hogy baloldalról csak a gyűlölet jön, és a megbékélésre tett kísérleteket folyamatosan elutasítják.
A másik dolog: a halálos fenyegetés egy roppant egyszerű dolog, most már nem kell névtelen levelet írni újságokból összevágott betűkből, meg távoli helyen postára adni, otthon, a telefon/számítógép mögött szakmányban lehet végezni, ezért is csinálják olyan sokan. Viszont mivel a gyilkosság nagyon komoly (és nagyon komolyan büntetett) dolog, és sok gyilkosságot konkrét fenyegetés előz meg, én bizony már régóta úgy vagyok, hogy mindenféle gyilkossággal való fenyegetést nagyon komolyan kellene venni, és példás szigorral büntetni, olyan komolyan, mintha emberölésre történő előkészületen kapták volna a tettest, ami öt év letöltendővel büntethető. Ha ez lebegne a fröcsögők feje fölött, és a rendőrség komolyan nyomozna is utánuk, akkor lényegében nullára csökkenne az ilyen esetek száma.

Macron! Csak szólok, tudod itt jártál, s meglátogattad Heller Ágit is. S leültél azzal az ellenzékkel, melynek egyik tagja, a Jobbik, Orbán legyőzése érdekében megkapta a kóser pecsétet Heller Ágnestől. Egy zsidó filozófus mondott igent a kommunista-náci szövetségre.

Laci története a magyarországi balliberális zsidó értelmiség gerinctelenségét, hazaárulását, féktelen hatalomvágyát, gyökértelenségét dokumentálja. Ez az agresszív csoport emelte ki a csatornából a Jobbikot, s állt be MZP mögé. A magyar zsidóság azon részéről van szó, amely nem tekinti hazájának Magyarországot, s nem vállal sorsközösséget az itt élő magyarokkal, cigányokkal, szerbekkel, ruszinokkal, románokkal, németekkel, szlovákokkal, csak megélni akar belőlük. Csak a hatalmat akarja, megszerezni, eladni azt, ami még maradt a családi ezüstből.

Ezen aljas célok érdekében az ördöggel, a nácikkal is lefeküdtek, s szégyen a nemzetközi zsidóság ehhez való viszonyulása is. A primitív emberek számára ez zsidó belügy. Nem az, közös ügyünk. Ma téged, holnap a szomszédodat viszik el a nácik. Legyél zsidó, vagy éppen nem zsidó, de normálisan, felelősen gondolkodó ember, családapa, aki a normalitásra, a Fideszre szavaz.

A történések csak előképei annak, hogy mik történhetnek az ellenzék esetleges győzelme esetén. Kedves, ellenzékre szavazó lipóciai zsidó polgártársaim, hitsorsosaim a történet Rólatok is szól. Persze bedughatod a füledet, elfordíthatod a fejedet, szidhatok Orbánt, a katolikusokat, ha áprilisban az ellenzékre szavazol leendő gyilkosaidra szavazol, s ezt magyarázd el a hülye, Momentumban őrjöngő gyerekednek is, aki már csak olvasott a gettóról, a deportálásokról, a pogromokról.

Várom az ellenzéki pártok vezetőinek elhatárolódását, de az egész balliberális megmondótábor, média tiltakozását is. S várom Orbán Viktor megszólalását is, a hatóságok intézkedéseit. S persze a nácikat is magában foglaló ellenzéket támogató MAZSIHISZ tiltakozását is.

Laci! Szólj, miben tudunk segíteni, jó lenne, ha valaki, a fiatalabb korosztályból szervezne egy szolidaritási megmozdulást. Nem zsidó barátaim is jelezték felháborodásukat, a normális emberek Veled, családoddal vannak.

Emlékszel TGM-re, zsidó mucsa...Mayor Anna..magyar mucsa.

Az olvasó, gondolkodó ember számára egyre világosabbá válik, hogy a vérgőzös náci Jobbik baloldali incorporációja sikerrel kárt, az ellenzék hangját Ti, kemény antiszemiták jelenítik meg. Egyre jobban kibontakoztok.

Az a baj, hogy a mainstream balliberálisok mára antiszemiták lettek. Márki Zay pedig ezeknek bábja, a reklámarca, a trójai falónak szánt, de láthatóan megbukott "csodafegyvere", választhatsz, melyik szimpatikusabb. Márki Zay úgy váltogatja az álláspontját, a mondanivalóját, hogy mostanra egy pesztrát kellett mellé állítani, aki tisztába teszi, ha hülyeségeket beszél. Vagy kijelöli neki a témákat, amiben megszólalhat.

És még csak jelölt, mi lenne a ténylegesen miniszterelnök lenne! Úgy báboznának vele, mint Karácsonnyal.

Nem nyalt itt vissza semmi, csak a szokásos átmagyarázás folyik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés