Román miniszter: Románia sok dologban tanulhat Magyarországtól

2022. január 7. 21:31
„Én mindig ki fogok állni az ilyen befektetések mellett, mert ez jó, és azokról szól, akik ott élnek” – mondta Novák Károly Eduárd.

Mindig partnernek tekintette, és véleménye szerint sokat tanulhatnak Magyarországtól – többek között erről beszélt Novák Károly Eduárd romániai sport- és ifjúsági miniszter budapesti látogatását követően. Az M1 aktuális csatornának adott interjújában a sportolóként paralimpiai bajnok, a tokiói játékok után visszavonuló kerékpáros kiemelte, a román politikusoknak örülniük kell annak, hogy Magyarország jelentősen támogatja a sportot Erdélyben.    

Én mindig ki fogok állni az ilyen befektetések mellett, mert ez jó, és azokról szól, akik ott élnek

– mondta Novák Károly Eduárd, aki szerint a románok nem féltik a sportolóikat attól, hogy magyar színekben versenyezzenek. Megjegyezte, szabad verseny van, a tehetség tesz különbséget mindenki között.    

Novák Károly Eduárd elmondta, hogy az elmúlt egy évben, amióta betölti a posztot, sikerült olyan eredményeket elérni, olyan szintre emelni a sportot, hogy annak fontosságára már a román kormány is felfigyelt. Hozzátette, az idei esztendő rendkívül fontos lesz, néhány stratégiának már meg kell valósulnia, emellett új sporttörvényt alkotnak majd, valamint az edzőképzést is szeretnék megreformálni. A csíkszeredai származású sportvezető az idei tervekkel kapcsolatban egy konkrét eseményt is megnevezett, mint elmondta, az álmuk, hogy Székelyföldi Kerékpáros Körverseny idén Budapestről induljon.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Biró István

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt, hittem, hogy ezt egy román mondta, Novák RMDSZ-es, az más. Természetesen a románokat ezt is sértésnek fogják venni.
Amúgy a románok sok mindent tanulhatnának a magyaroktól, de ne tegyék, inkább menjenek tönkre, hogy Erdély ismét magyar lehessen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés