Ne összeesküvés-elméletekről szóljon az ellenzék választási kampánya

2022. január 6. 17:12

Tóth Csaba Tibor
Mérce
Homonnay Gergely halálából egyszerű politikai eszközt csinálni visszataszító.

„Egy haláleset mindig borzalmas, és mindig a gyász által okozott sokkhatás uralja az első reakciókat. Nem volt ez másképp az ellenzéki körökben ismert facebookos aktivista, Homonnay Gergely esetében sem. A magyar sajtó szándékosan szűkszavúan számolt be a haláleset körülményeiről, majd néhány részlet is kiderült.

A milánói Corrierre della Sera egyik római munkatársa volt az, aki Homonnay szombat hajnali, tragikus halála után a helyszínen tájékozódva, részletes riportban számolt be arról, amit megtudott. A mentősökkel és az olasz rendőrség helyszínre érkező egységeivel, valamint annak a klubnak a tulajdonosaival, ahol a magyar aktivistát halva találták, egyaránt beszélt, ez alapján pedig megírta, hogy Homonnay mellett igen nagy mennyiségű, ismeretlen fehér port és ismeretlen folyadékot is találtak. Dulakodás nyomait nem fedezték fel az elhunyt testén.

Ennyire jutott jelenleg a nyomozás. Hamarosan pedig annyit fogunk tudni, amennyi a Tor Vergata Egyetemi Klinika boncolási jegyzőkönyveiből kiderül, ezt viszont a helyi média még nem publikálta.

Az első, olasz hír alapján azonban a magyar közösségi médiában gyorsan beindultak a vad elméletek. Egy másik, ismert ellenzéki aktivista, aki az utolsó napokban éppen Homonnay Gergelynél vendégeskedett például nyomban összeesküvést gyanított, és most már Facebookon azt követeli, az ellenzéki politikusok »valljanak színt« az ügyben. (Bejegyzését a kegyelet és kímélet nevében nem linkelem).”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Józan hang. Maradjunk is ennél. Perintfalvi elvtársnő nálam most írta ki magát az embernek tekinthető lények közül.

Addig nyugodtság van, amíg az FBI fel nem bukkan Rómában.
Anno így csinálták ki Blattert és Platinit is.
Az eredmény: a világfutball pöcegödre soha ilyen aljas bűzt nem árasztott, mint ma - térdeplés, George Floyd nevű bűnöző emlékére, szivárványos stadionok buzik, leszbik, kverek tiszteletére...

Számomra eddig egy monomániás, több pszichés problémával küzdő embernek tűnt. Dehát sosem voltam jó emberismerő.

Na végre valami megszólal az ellenzék részéről és elmondja, hogy mennyire gusztustalan politikai haszonszerzésből felhasználni egy halálesetet.

Az hogy a sajátjai nyírták ki?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés