Gergőt nagyon megtépte az élet, de nem félt a haláltól

2022. január 4. 16:31

Perintfalvi Rita
szeretlekmagyarorszag.hu
Nagyon fájdalmas megtapasztalni, hogy nincs határa az emberi gyűlölködésnek és gonoszságnak. Még akkor sem, ha valaki meghal. Interjú.

„Mesélj kicsit a találkozásról, és hogy milyen embernek ismerted meg?

– Várta, hogy menjek. Nagyon készült. Ez olyan apróságokból látszott, hogy még akkor is takarított, amikor megérkeztünk. Fehér rózsát készített a szobánkba, az előszobában ott várt minket Erzsi. Látszott az a klasszikus vendégszeretet, amikor nagyon szeretnéd, hogy valaki jól érezze magát nálad. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ennyire közel kerülhettünk egymáshoz. Talán az is hozzátartozik, hogy Gergő nagyon félt a karácsonytól. Magányos időszak volt a számára. Édesapját is karácsony körül veszítette el. A testvérei szerteszét élnek a világban, ezért a régi, családban töltött karácsonyok megszűntek számára. Az, hogy meglátogattuk, valamit visszahozott neki ebből.

...

Gergőt nagyon megtépte az élet. Kezdve a homoszexuális orientációjával, amiért már gimnazistaként is sokszor a bántalmazás céltáblájává vált. És ami nagyon fájt neki, hogy nagyon sok bántás érte magukat kereszténynek tartó emberektől. Én voltam talán az első, aki keresztényként, teológusként nem így viselkedtem vele. Talán ezért gondolt rám teljesen másként. Ahogy én elfogadtam őt, ő úgy nyílt meg előttem a legszerethetőbb énjével. És én csak ezt azt énjét láttam.

Mi is megosztottuk a Gergővel kapcsolatos Facebook posztodat, amiben többek között arról írsz, hogy Gergő félt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenféle találgatások indultak a halála körülményeiről. Pontosan mitől félt?

– Nagyon örülök, hogy megkérdezed, mert így legalább tisztázhatom a dolgot. Nem gondoltam, hogy ebből mindenféle összeesküvéselméletek születnek. Eszem ágában sem volt bármit sugallni. Nem tudjuk, mi történt. Bízzunk benne, hogy a hivatalos vizsgálatok választ adnak rá, pontosan mi okozta Gergő halálát. De az nagyon fontos sokunknak, hogy megtudjuk az igazságot. Mert ha nem derül ki, akkor az az aggodalmainkat óriásira fogja növelni. Gergőben valóban nagyon sok félelem volt. Azzal, ahogy ő megmondta a véleményét, nagyon sok embert radikalizált és magára rántott. Bizonyos internetes felületek komment szekciójában iszonyatosan durva támadások érték. Tegnap előtt 22 órakor tettem ki az első posztomat róla. Azóta legalább ötszáz embert kellett letiltanom a Facebook-oldalamról. A legmocskosabb, kegyeletsértő dolgokat írták róla. Nekem nagyon fájdalmas megtapasztalni, hogy nincs határa az emberi gyűlölködésnek és gonoszságnak. Még akkor sem, ha valaki meghal.

...

Túlélt egy nyelvrákot, és mint elmesélte, ez szembesítette először azzal, hogy meg lehet halni. De magától a haláltól nem félt, csak attól, hogy nem fog rá senki sem emlékezni. Jelentéktelen lesz az élete, senki sem sajnálja majd. Ezért nagyon jó látni, hogy milyen sok embert szerette, milyen sok emberben hagyott nyomot. Amitől félt, az nem történt meg. Remélem, ezt most érzi odaát!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az isteni gyűlöletnek sincs határa a következő területeken:

„Hat dolog van, amit gyűlöl az Úr, és hét dolog, ami utálatos a lelkének: a kevély szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, az álnok tervet forraló szív, a gonoszságra siető lábak, a hazugságot szóló hamis tanú, s aki viszályt támaszt a testvérek között” (PÉLDABESZÉDEK 6:16–19)

"Gergőben valóban nagyon sok félelem volt. Azzal, ahogy ő megmondta a véleményét, nagyon sok embert radikalizált és magára rántott. "
Le kell írni, újra: egy államellenes puccs esetén minden provokátor-uszító Soros-civil, jogvédő, magyarul: hazaáruló uszító a helyszínen tárgyalás nélkül kiiktatható.
Le kell írni, újra: a puccs a magyar állam ellen napjainkban - hidegháborús hibrid Soros-módszerekkel - 100%-on pörög. Ismertek ennek a puccsnak a résztvevői, név szerint.

Nem találom köztük a stadionépítést. A baloldali fősajátosságot, a hazugságot viszont igen.

Szokásos mézesmázos hazug képmutatás. Homonnay a legnagyobb online gyűlölködők egyike volt. Pont olyan szánalmasan szar halála volt, amilyen élete.

Perintfalvi nem teológus, és nem keresztény, hanem egy ateista celeb, aki minden megnyilvánulásával a keresztényeket hergeli keresztény-vallásos-teológusi álca mögött.

Már ezzel is ezreknek adott munkát, ha egyáltalán ragaszkodsz hozzá, hogy ő tette.

Szerintem nem érdemes ezt túlgondolni. Úgy teszel, mintha azt feltételeznéd, hogy Perintfalvinak vannak őszinte pillanatai. Perintfalvi csak egyike annak a sok médiasakálnak, akikkel együtt most Homonnay halálán versenyt sajnálkoznak. Kattintásét, meg a likeokért az anyjukat is .., a ravatalon. Dögevők.

" És persze a "barátai", akik hagyták, hogy elhatalmasodjon és kiteljesedjen az elmebaja, most mind ordítva siratják, versenyt sajnálkoznak."

Szerintem meg kurvára menthetetlen volt, ha még a családtagjaival is folyton balhézott.

Egyébként is miféle barátai lehettek..voltak neki egyáltalán barátai, vagy Feri, meg a többi képmutató celeb csak egy fotó erejéig ölelkezett ezzel a nyomorulttal?

Tegyük fel, liberális szimpatizáns vagy, és tán még homokos is, toleráns meg minden, de nem vagy eléggé véresszájú dékás. Nem akarsz kiirtani minden fideszest. Lennél Homonnay barátja?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés