A baloldali kommentelők is szétszedték Márki-Zay újévi beszédét

2022. január 2. 19:53
A közvélemény kutatások is azt mutatják: a baloldali szavazók kiábrándulhattak a miniszterelnök-jelöltjükből.

Saját szavazói körében sem örvend túl nagy népszerűségnek Márki-Zay Péter Facebookon megosztott újévi köszöntője, amelyben kijelentette, politikai hasznot remél attól, hogy a koronavírus sok áldozatot szedett az idősek körében – írta meg cikkében a Magyar Nemzet.  A lap kiemeli: a videóról egyes balliberális portálok – többek között a Telex és a 444 – is beszámoltak tudósítás formájában, s cikküket megosztották a Facebookon.

A bejegyzések szöveges reakciói között keresve se találni támogató hangvételűt. A legtöbben Márki-Zay leváltását követelték.

A Magyar Nemzet idéz néhányat közülük:

„Nincs az ellenzékben egy olyan ember, aki rászólna? Hogy állj félre, öreg, elég butaságot beszéltél?”

„Valaki kezdjen el marha gyorsan melegíteni a kispadnál, mindegy ki.”

„Nekem már összerándul a gyomrom ettől az embertől, idős vagyok, még élek, és nem Fideszre szavazó. Szóljon már neki valaki, hogy nem vagy komplett, öreg!”

„Itt többségében a DK-ra és a Jobbikra lehet számítani. Sajnos rossz érzésem van az állandóan szereplő Márki-Zay Péterrel kapcsolatban. Sokan nem fognak elmenni szavazni. Ez nagy baj.”

Még az ellenzéki szavazók harmada is a Fidesz-KDNP győzelmére számít

A lap emlékeztet: a baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt időszakban olyan népszerű kormányzati intézkedéseket támadott meg, mint a 13. havi nyugdíj visszaadása, a rezsicsökkentés vagy a benzinárstop, a választókat pedig többek között „trágyával etetett gombáknak” titulálta.

Ezek alapján nem meglepő, hogy még a Hann Endre vezette Medián legújabb közvélemény-kutatásának eredményei szerint is az ellenzéki szavazók harmada a kormányzó jobboldal győzelmére számít a tavaszi választásokon. Ugyanez az arány a Fidesz-szavazók esetében 91 százalék volt.  Az adatokat a teljes népességre vonatkoztatva azt kapjuk, hogy a szavazókorú lakosság 63 százaléka szerint a Fidesz nyer 2022-ben.

A Real-PR legújabb felmérése is ezt támasztja alá. Jelen állás szerint a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében 54 százalék, a baloldali összefogásé 45 százalék, azaz 9 százalékponttal kisebb. A közvélemény-kutatások szerint tehát az ellenzéki előválasztási procedúrát követően a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének nem sikerült áttörést elérnie a pártok támogatottsági versenyében, nagyon stabilak az erőviszonyok, a Fidesz–KDNP a statisztikai hibahatárokat jelentősen meghaladó mértékben vezet a baloldal előtt.

 Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ah, egy újabb progresszívhaladó, toleráns, demokrata stb... lenyesegetett vadhajtás...

Amikor ilyen válaszokat olvasok, mint a tied, akkor azon röhögök, hogy aki írja az sem tud semmit felhozni Márki Zay védelmében. De akkor miért minősít másokat?

Igen, ezen érdemes gondolkodni. Valami oka van hogy az itthon jobban eladható Karácsonyt lecserélték erre az idegenben, idegen mintára kiképzett futóbolondra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés