Azbej Tristan: Kétfrontos támadás zajlik a kereszténység ellen!

2022. január 2. 15:34
Az államtitkár szerint a migrációval megjelenő szélsőséges iszlamizmus mellett a szélsőséges liberalizmus már a keresztények alapvető jogait is eltörölné.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára a  Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt:

a Hungary Helps programot már az indulása óta heves támadások érik a baloldal részéről.

„Mi értelme van a külföldi segítségnyújtásnak, miközben itthon is lenne mire költeni a pénzt, lásd egészségügy, oktatás stb.” – tette fel a kérdést az államtitkár, aki a kritikákra válaszul úgy fogalmazott: a baloldal azért támadja a programot, mert ők bevándorláspártiak. Hangsúlyozta: a Hungary Helps program nem csupán a magyar társadalom körében népszerű, de nemzetközi viszonylatban is elismert és példaértékű.

„A hazai baloldal – látva a program sikerességét – a legkülönbözőbb módokon próbálja hitelteleníteni a küldetésünket, hiszen az európai baloldal célja migránsokkal betelepíteni Európát, megváltoztatni lakosságát, kultúráját, lebontani a nemzetállamokat” – fogalmazott, hozzátéve: ha a Gyurcsány–Bajnai–Márki-Zay-féle baloldal kerülne hatalomra, hazánkból is bevándorlóországot csinálnának. 

A migrációval a kibocsátó országok sem járnak jól

Ők a migránsok integrációját támogatják, nem azt, hogy az anyaországban segítsünk nekik, ahol a baj van. Jogos kérdésfeltevés, hogy miért szolgálja a magyar emberek érdekét az, hogy külföldön, egy nemzetközi segítségnyújtási programban pénzt áldozunk a közösségek megmaradására. Ez a téma nem mindenkit érint meg, nem mindenki érez szolidaritást, ha például közel-keleti, üldözött keresztény közösségekről van szó. Éppen ezért fontos beszélni arról hogy azzal, hogy mi közösségek megmaradását szolgáljuk, a magyar emberek biztonságpolitikai és anyagi érdekét is szolgáljuk. A migránsok befogadása ugyanis nemcsak kockázatosabb, de költségesebb is, mint a helyben maradás támogatása – fogalmazott.

Azbej Tristan szerint abból az összegből, amiből egy Magyarországra betelepülő migráns családnak fel lehet építeni egy házat, a Hungary Helps keretében a Közel-Keleten öt, Fekete-Afrikában pedig tíz házat tudnak felépíteni. „Ezért az, aki a migrációt támogatja a Hungary Helps modelljéhez, vagyis a helyben maradás modelljéhez képest, a magyar emberek zsebéből akar pénzt kihúzni” – magyarázta Azbej Tristan. Szerinte az illegális bevándorlók egy része

biztonsági kockázatot jelent a befogadó társadalmak számára, ahol ráadásul rendre párhuzamos társadalmak alakulnak ki.

Eközben a kibocsátó országok sem járnak jól, hiszen az elvándorlás következtében nem maradnak olyan fiatalok, akik újjáépíthetik saját hazájukat.

Kétfrontos támadás a kereszténység ellen

Azbej Tristán szerint az európai, nyugati kereszténységre két típusú veszély leselkedik. Az egyik a migrációval együtt megjelenő szélsőséges iszlamizmus, amely egyre több és egyre súlyosabb terrorcselekményeket eredményez Európában. A másik – amit nevezhetünk szélsőséges liberalizmusnak, militáns ateizmusnak vagy a mostanában egyre agresszívabb woke-kultúrának – nemcsak a keresztény kulturális alapjainkat támadja,

de egyre erőszakosabban próbálja kiszorítani a keresztény értékeket, hívőket és hivatkozásokat a közéletből.

„Ők most már azzal kísérleteznek, hogy a keresztények alapvető emberi jogát, a vallási és lelkiismereti szabadsághoz való jogot korlátozzák” – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Titeket védett az ÁVH. Az ellen nem tiltakoztál. Teljes önző joggal.

Nemcsak a világ.
Hogy engedhető meg, hogy adófizetők pénzeljék NEM ADÓFIZETŐK nemzéseit, szüléseit - orrba-szájba?...!

" Anyaország :: 2022. január 2. 12:44 :: 322 hozzászólás Szelimország: 12 év múlva az újszülöttek többsége nem magyar, hanem cigány lesz 19 éves nő negyedik gyermeke, Szelim lett 2022 hazai "elsőszülöttje". Minden évben szimbolikus jelzés, hogy milyen nemzetiségű Magyarország első szülöttje, hiszen kisebbséggé válunk saját hazánkban.
Pár éve nagy vihart kavart, amikor Rikárdó lett az év első gyermeke egy 23 éves anya negyedik gyermekeként,
Forrás: https://kuruc.info/r/2/238090/
Mit kell tennünk?
Népszavazást, amely megtiltja MINDEN támogatást, a NEM ADÓFIZETŐK RÉSZÉRE.
"Ameddig gyerekdarabszám után bármilyen támogatást segélyt (családi pótlék, rendkívüli segély stb.) osztogatnak,addig a munkakerülő parazita életmódot folytatók erre megélhetési gyerekszüléssel reagálnak!

Ez van! Egyetlen út a családi pótlék és minden gyerekdarabszám után osztogatott támogatás nyom nélkül való felszámolása."
Az első lépés lehet: támogatni azt a családot, ahol a gyermek 19 éves koráig NEM SZÜL GYEREKET.

Mondjuk a matek nem jön ki: akinek Magyarország házat épít Afrikában, az jellemzően nem Magyarországon szeretne házat kapni. Ettől függetlenül ez a fajta szolidaritás igenis jó dolog.

Ezt mire alapozod? Én semmi ilyesmit nem tapasztalok sem a templomunkban, sem az egyházmegyénkben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés