Amit Balavány ír, az nettó istenkáromlás

2021. december 31. 16:44
Méghozzá azért, mert teljesen csak egy embernek nézi Jézust Krisztust.

„Balavány György egykori református presbiter, közíró egy elképesztő blaszfémiával ajándékozott meg minket az év utolsó előtt napján (CSAK erős gyomrúaknak és idegzetűeknek ITT). Azt írja, hogy >>mindenféle blaszfémikus él nélkül…<< – ám mindaz, ahogy ír, ahogy gondolkodik és beszél

az maga a blaszfémia, azaz magyarul: ISTENKÁROMLÁS!

Méghozzá azért, mert teljesen csak egy embernek nézi Jézust Krisztust – annak ellenére, hogy jól tudja (hogy hiszi-e még nem tudom), hogy Isten fia volt:

>>Pedig egészen bizonyos, hogy teljesen hétköznapi ember volt, olyan, mint bármelyikünk. Az apostoli levelek így tanítanak erről: „Emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult” (Fil 2, 7.), sőt „hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben” (Zsid. 4, 15.). Jézus is evett, aludt, ürítkezett, mint bárki más, és ép fiatal férfiként nyilván volt libidója is. Az a legvalószínűbb persze, hogy a júdeai vándortanító csakis nőket kívánt meg, és tőlük is megtartóztatta magát. De kizárható, hogy nőkre és férfiakra is vágyott? Esetleg, hogy csakis férfiakra irányultak a vonzalmai?<<

Krisztus valóban emberré lett érettünk és felvett ezzel együtt mindent, ami emberségünkkel kapcsolatos. DE, ez nem jelentette azt, hogy közben isteni természete “felszívódott” volna emberi természetében! Iteni természete szerint, mely uralta emberi természetét – miért is kívánt volna nőt (vagy Balavány szerint akár férfit), mikor a Szentháromság belső közösségének egyik személye? Ez legfeljebb akkor lehetne igaz, ha Jézus Krisztust csak egy embernek tekintjük – és valójában Balavány pont ezt teszi azzal, amit mond.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem büntetőjogi kategória Magyarországon az Istenkáromlás vagy blaszfémia?

Undorító egy alak ez a Balavány. Na de ezt eddig is tudtuk.
Itt csak kiteljesedett.

"a természetellenes otthoni közeg okozza, egy agyonvert kisgyermek esetében... A most következő történet fókuszában egy brit anyuka áll, aki, kilépve a hagyományos keretek közül, leszbikus kapcsolatba került, amelynek végső soron két áldozata is lett: a gyermeke és ő maga, miközben a gyámügyi hatóság – közvetve – cinkosan összekacsintott a gyilkossal.
Forrás: https://kuruc.info/r/66/237948.."
A West Yorkshire-i rendőrség által közzétett fotó az agyonvert Star Hobsonról (forrás: West Yorkshire Police)
Forrás: https://kuruc.info/r/66/237948..

Hogy ne maradj hülye.

Az Istenkáromlás nem a káromló hitéről szól, hanem a hívők hitéről. Bolsevik persze ezt nem érti, mert ahhoz IQ 58 kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés