Újabb civilhajó kapott kikötési engedélyt Olaszországban

2021. december 28. 20:04
558 illegális bevándorlóval a fedélzeten, így több ezerre emelkedik az utóbbi napokban érkezettek száma a dél-olaszországi partokon.

Kedd este köthet ki a szicíliai Augustában az Orvosok határok nélkül (Msf) szervezet hajója 558 illegális bevándorlóval a fedélzeten, ezzel több ezerre emelkedik az utóbbi napokban érkezettek száma a dél-olaszországi partokon.

A civil szervezet Geo Barents nevű hajója tizenegy napja várt kikötési engedélyre. Az afrikai partokról indult migránscsoportban 145 gyerek is van, 80 százalékuk felnőtt kíséret nélküli. A Geo Barents a hatodik vízi jármű, amelyet az Msf a földközi-tengeri műveletekhez használ.    

Hol köthetne ki egy norvég hajó 558 illegális bevándorlóval? Természetesen Olaszországban... Kívánjuk, hogy 2022-ben országunk visszakapja méltóságát és szuverenitását!

– jegyezte be közösségi oldalán Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője. Megjegyezte, hogy a civilhajók folyamatos érkezésével egy időben őt bíróság elé állították, mivel korábbi belügyminiszterként feltartóztatta az érkezésüket.    

Fabio Rampelli, a felsőház alelnöke, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) képviselője az „invázió miniszterének” nevezte a belügyi tárcát jelenleg vezető Luciana Lamorgesét. Az utóbbi kevesebb mint egy hét alatt 340-en értek partot Lampedusa szigetén, a Sea-Eye 4 hajóval 214-en érkeztek a szicíliai Pozzallóba, az Ocean Viking fedélzetén 114-en a szintén szicíliai Trapaniba, különböző hajókkal 490-en kötöttek ki a calabriai Crotone partjain, valamint további több mint négyszázan várnak kikötésre a Sea-Watch 3 civilhajón is.    

A belügyminisztérium adatai szerint január elsejétől több mint 66 ezren kötöttek ki az olaszországi partokon a tavalyi év ugyanezen időszakában mért több mint 34 ezerhez és a 2019-es több mint 11 ezerhez képest.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Forrása: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az embercsempészeket egyszerűen le kell lőni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés