Irán garanciákat követel az amerikai szankciók felfüggesztésére

2021. december 28. 15:52
Garanciákat követelnek arra vonatkozóan, hogyha sikerül a vitás kérdésekről megállapodni, akkor az USA függessze fel Teheránnal szembeni szankcióit.

Irán hivatalos garanciákat követelt a bécsi nukleáris tárgyalásokon részt vevő országoktól arra nézve, hogy az Egyesült Államok felfüggeszti a Teheránnal szembeni szankciókat, ha sikerül megállapodni a vitás kérdésekről – mondta el Ali Bagheri Káni iráni külügyminiszter-helyettes, az iszlám köztársaság főtárgyalója kedden.

Káni Bécsben tartózkodik a 2015-ös hathatalmi atomalku megmentését célzó tárgyalások nyolcadik fordulóján. A megbeszéléseken Irán, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország képviselői vesznek részt. Mindannyian aláírták a 2015-ös atomalkut. Rajtuk kívül az Egyesült Államok volt még az aláírók között, de

Washington Donald Trump elnöksége alatt 2018-ban felmondta a nemzetközi szerződést, és újra életbe léptette a büntetőintézkedéseket Teheránnal szemben.

Az IRNA iráni állami hírügynökség Kánit idézve kedden azt írta: „a részt vevő országok csaknem mindegyike azt hangsúlyozta, hogy az illegális és elnyomó szankciók felfüggesztése kiemelt fontosságú”.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció.
MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi bajunk lehet egy olyan országgal, amelynek ilyen szép színekből áll a zászlója?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés