Azt kérem Budapest vezetésétől, állítsák meg a BKK teljesen értelmetlen akcióját!

2021. december 28. 8:13

Vitézy Dávid
Facebook
Az automaták leszerelése az elmúlt napok botránya ellenére sem állt le.

„Úgy tűnik, az automaták leszerelése az elmúlt napok botránya ellenére sem állt le: a BKK kikapcsolta a Liszt Ferenc repülőtér forgalmasabb 2A terminálja előtti automaták felét is és a sajtónak küldött tájékoztatás szerint ezeket is leszerelik rövidesen. Éppen azért tettem szóvá az elmúlt napokban ezt a káros jelenséget, hogy belátásra késztessem a BKK vezetőit, sajnos úgy tűnik, sikertelenül. 

A reptéren dőlt meg végképp az eddigi kommunikáció, miszerint a mobiljegy miatt szüntetik meg az automatákat - komolyan gondolja bárki, hogy az éppen Budapestre ért külföldi turisták első dolga lesz kikeresni a Simple-appot és azon keresztül venni jegyet regisztráció után? Az automaták itt még a helyükön vannak, csak kikapcsolták őket. Azt kérem Budapest vezetésétől, állítsák meg a BKK teljesen értelmetlen akcióját és állítsák helyre a korábbi automata-hálózatot, aminek a létrehozásán éveket dolgoztunk! 

Való igaz, hogy a digitális értékesítési megoldások terjedésével egyszer a jövőben elég lesz kevesebb automata is – ma azonban ezek a digitális csatornák töredezettek, hiányosak, nem tartunk ott, hogy az automaták leszerelése aktuális legyen. A jegy- és bérletértékesítés 55 százaléka ezeken megy, teljesen átgondolatlan ez a leszerelési akció. A repülőtéri automaták ritkításánál kevés nyilvanvalóbb példa van erre. 

A repülőtéri példa azért is bosszantó, mert az elmúlt években személyesen is dolgoztam azon, hogy a repülőtérre több automata kerüljön - ezeket a Budapest Airport fizette ki ugyanazon kormányzattal kötött megállapodás alapján, melynek részeként a bádogkarámot is elbontottuk és létrejött az új fapados terminálépület tavaly. Erre a BKK fogja magát, és a két éve, a repülőtér pénzen kihelyezett automatákat leszereli...  

Ahogy korábban is írtam, ha a BKK-automaták tucatjainak leszerelése miatt egyetlen forint jegybevétel sem esne ki (ami kizárt, tekintve, hogy egész városrészek egyetlen automatáit is leszerelték az elmúlt napokban), akkor is maximum 84 millió forint éves megtakarítás származik a leszerelt automatákból a BKK saját adatai szerint. Ez a BKK teljes, 200 milliárd forintos működési költségvetésének 0,04 százaléka, azaz nincs fél ezreléke. Nehéz logikus magyarázatot találni arra, hogy a hatékonyságra hivatkozva miért szívatja a Főváros és a BKK utasok tömegeit – főleg, hogy még ez a 84 millió forint megtakarítás se lesz elérhető, hisz a múltbéli adatokból pontosan tudjuk, a kevesebb jegyvásárlási lehetőség kevesebb bevételt is fog hozni.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 179 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ideiglenesen Bp-en lakó külföldiek szavazata hozta ránk ezt a vészt.

"a hatékonyságra hivatkozva miért szívatja a Főváros és a BKK utasok tömegeit"

Dávid nem érti. Mi igen. A BKK kampányüzemmódba kapcsolt.

Persze. Ha tőletek függne, már b.pengőben.

Most főváros. Bezzeg, amikor valamit meg kell vétózni valami országos
jelentőségű dolgot, akkor budapest a budapestieké.

aha, aha...

Már megint nem értetted meg amit olvastál. Nem kéne orvoshoz menned?

Ez a különféle lobbik tevékenységének lehet az eredménye. Hiszen kinek, melyik kívülállónak származik abból haszna, ha az utazók közvetlenül az automatákból veszik a jegyet?

Nocsak, te nem tudod, hogy az EU hülye szabályainak értelmében külföldi állampolgárok is szavazhatnak, ha van lakcímkártyájuk?

Hallottál már arról, hogy Temesvárnak így lett pusztán német állampolgársággal rendelkező polgármestere?

Majd ha megértetted, miről szól a cikk, akkor jelentkezz. De 10:53-nál erről is írtam.

Tudható, hogy hány külföldi szavazott, de a politikailag korrekt liberálisok halálsikolyokat hallatnának, ha valaki ezt firtatná. Az pedig borítékolható, hogy a külföldiek kire szavaztak, de ez utólag már nem sokat jelent. Érd be ennyivel, a szellemi maszturbációid nem érdekelnek.

Itt most arról van szó, hogy az is tudjon bármikor jegyet váltani, akinek nincs mobilja, vagy aki nem akarja az okostelefon memóriáját mindenféle alkalmazással telerakni. Mert az nem igazán fair, ha ezeket nem lehet megkerülni. Ennek pedig semmi köze az e-jegyhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés