A Göncz-mítosz viccnek is gyenge

2021. december 27. 17:55

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
Árpi bácsi és a nemzet egysége... Kacag a májam!

„Mióta is ágál több női politikusért a magyarországi baloldal? Hány éve sápítoznak női kvótákért vagy legalább néhány női közjogi méltóságért (feltéve persze, hogy azok az ő kutyájuk kölykei)? Meglehetősen régóta. Mantrázzák, hogy a Fidesz a politika helyett a konyhába meg a szülőszobába száműzte a nőket. Ám most, hogy híre kélt, a nagyobbik kormánypárt a tüneményes Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek, ricsaj támadt.

A szokásosan elviselhetetlen balos gyűlöletcunami. Verik a tamtamot, hogy Novák Katalin csak egy kirakatnő meg pártkatona, aki nem jeleníti meg a nemzet egységét. Nem úgy, mint Göncz Árpád, akiért egész Magyarország hozsannázott, és akit Árpi bácsinak, illetve nagyapónak szólítottak – legalábbis a szenilisebb balosok szerint. Például a Szemkilövető is valami ilyesmiről írt a Facebookon, ha jól értelmeztem a delíriumos szöveget. Árpi bácsi és a nemzet egysége... Kacag a májam!

E nemzeti egység első ékes példája nyilván az volt, mikor az SZDSZ-es pártpolitikus Göncz kiállt az SZDSZ által szervezett puccskísérlet, az országot megbénító taxisblokád mellett. Értik? A hivatalban lévő államfő bátorított egy erőszakos palotaforradalmat, áldását adta egy kormánybuktató lázadásra, amelyet a benzinár emelése miatt robbantottak ki, irányítottak SZDSZ-es pártirodákból. Mi ez, ha nem a nemzeti egység maga?”

Borítókép: Göncz Árpád (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

SZDSZ-es volt. E jelző mellett felesleges minden egyéb megnevezés, mert ez leír mindent.

Igen ezt alappal rá süthetnénk!

Ám különös a cikkszerző Pilhál fenti szava miszerint a dolog (ott az Antal- kormány ciklus leglegelején) "palotaforradalom" lett volna!
Ez a cikkszerzői szófordulat durván hibás (különösen ha a Göncz nevű köztársasági elnök figurát kell

súlyosan pártos figuraként megvilágítanunk) !

Nos, imígyen az az 1999-es évbeli holokauszt-emlékezői irat amelynek német folyószövegébe magyar szóval van bele írva a Magyarországon regnáló KE vel azonosítható
" Árpád bácsi " szavak,

nos ez megerősítheti a Göncz Árpád elleni egyéb kritikákat is, de kétségek mindig vannak:

Ugyanis a fiatal Roman Frister , kz fogoly a leírásában - amit Lovas István szabadeuropa ex újságíró ad közre magyar nyelven - azt az "Árpád bácsi"-t ott a tábor jelenében a VÉN kéjencként irja le amint a kis fogoly tizenéves gyereket a szerzőt tábori priccsen seggbekXja.

A magyar köztársasági elnök huszonéves volt az 1940-es években, de persze egy fogoly kisgyereknek a huszonéves erőszakoló is "vén" lehet! (Ugye, perintfalviriták?)

Roman Frister született 1928. (könyve 1999). The Cap: The Price of a Life. Weidenfeld & Nicolson. ISBN 0-297-84122-X.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés